Dupa 4 ani de promisiuni CJ Bihor semneaza doar acordul pentru efectuarea studiului de fezabilitate la viitoare centura a Marghitei
Stiri Bihor

Dupa 4 ani de promisiuni CJ Bihor semneaza doar acordul pentru efectuarea studiului de fezabilitate la viitoare centura a Marghitei

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor, Primăriei Municipiului Marghita, Primăriei Comunei Abrămuț și Primăriei Comunei Tăuteu au semnat, joi, Acordul de Parteneriat pentru realizarea studiului de fezabilitate al viitoarei centuri ocolitoare, anunta CJ Bihor intr-un copmunicat.

Obiectul Acordului de Parteneriat, semnat, ieri, 06.08.2020, îl reprezintă realizarea în comun a documentației tehnico-economice a Studiului de Fezabilitate pentru demararea obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare Marghita – Tăuteu – Abrămuț”. „Valoarea contractului este 135.000 lei (plus TVA), iar Agenția de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor va asigura finanțarea. Săptămâna viitoare va începe procedura de achiziție”, a precizat Vitályos Barna, directorul A.D.D. Bihor.

Câștigătorul ofertei va avea la dispoziție două luni pentru a finaliza SF-ul necesar demarării proiectului de infrastructură. Documentația va propune 3 variante de construcție a șoselei ocolitoare, ce vor fi supuse dezbaterilor. „Astăzi, nu avem variante, și tot traficul este direcționat prin municipiul Marghita. Se pierde timp, se creează disconfort pentru locuitori, dar și pentru șoferi. Traficul greu trebuie scos din centrul municipiului Marghita, dar și din localitățile din proximitate, și direcționat spre o șosea ocolitoare. Pentru a înainta cu acest proiect a fost nevoie de acordul de parteneriat pentru că această problemă afectează în egală măsură și comunele Abrămuț și Tăuteu”, a declarat Pocsaly Zoltán, primarul Municipiului Marghita.

În urmă cu doi ani, Consiliul Județean Bihor a finanțat Studiul de Fezabilitate pentru construcția șoselei ocolitoare a Municipiului Salonta. „Redirecționarea traficului în afara orașului înseamnă confort și siguranță. Totodată această investiție va deschide oportunități și pentru investitori, care vor avea acces rapid spre viitoarea autostradă. Este un proiect de anvergură și ne vom asigura să încheiem parteneriate cu reprezentanții autorităților locale pentru a reuși finalizarea proiectelor de infrastructură”, a adăugat administratorul public al Județului, Szabó József.

La finele lunii mai, cei 9 membri ai Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor au decis, în unanimitate, ca 500.000 lei +TVA, din bugetul instituției, pe acest an, să fie folosiți pentru finanțarea SF-urilor de care au nevoie autoritățile locale din Vașcău, Valea lui Mihai și Marghita, pentru a demara proiectele de construire a șoselelor ocolitoare. Pentru orașul Vașcău, acest proiect ar însemna o continuare a șoselei de centură preconizate pentru Beiuș-Ștei-Lunca.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News