Politia a aplicat cele mai multe amenzi din tara, drumarilor din judetul Bihor
Stiri Oradea

Politia a aplicat cele mai multe amenzi din tara, drumarilor din judetul Bihor

noriel.ro
De la începutul anului și până în data de 22 ianuarie, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei.

Cele mai multe dintre acestea (59) au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. De asemenea, au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public.

Citeste si: Autoritatile bihorene surprinse, din nou, de caderile de zapada si poleiul de peste weekend

Aceste măsuri au fost luate de polițiștii rutieri din Capitală, de cei de la Autostrăzi, precum și de polițiștii  din județele Sălaj, Satu-Mare, Argeș, Bihor, Cluj, Maramureș, Alba, Arad, Gorj, Mehedinți, Mureș, Vaslui, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu și Vrancea.

decathlon.ro

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor (15), Dâmbovița (10) și Cluj (8).

De asemenea, în cursul zilei de ieri, pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarna, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.620 de lei (două sancțiuni în județul Călărași și câte una în București și în județele Buzău, Ialomița, Gorj și Harghita).

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor în vigoare.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru diminuarea riscului rutier și vor lua, de fiecare dată, măsuri față de cei care nu respectă reglementările legale.