Platesti impozitul online si mai ai o bonificatie de 3% in plus la plata impozitului
Informatii utile

Platesti impozitul online si mai ai o bonificatie de 3% in plus la plata impozitului

Pentru a nu aglomera zona ghișeelor din Piramidă, Primăria Oradea reamintește cetățenilor că au la dispoziție pentru plata taxelor și impozitelor, mijloacele de plată online, beneficiind astfel de o bonificație de 3% în plus față de plata la ghișee, dar și de posibilitatea de a petrece o zi de distracție la Aquapark Nymphaea în urma tragerilor la sorți care au loc săptămânal până la data de 31 martie 2019.

Numai în primele două zile ale acestei săptămâni, s-a înregistrat un număr de 3.476 de persoane fizice și 301 persoane juridice care au plătit taxe și impozite locale, suma încasată la bugetul local din acestea fiind de 1.338.844 lei.

,,Așa cum se știe, de luni, 14 ianuarie, s-a reluat  încasarea impozitelor şi taxelor de orice fel, datorate bugetului local. Având în vedere că timpii de așteptare la ghișee sunt destul de mari, mai ales în intervalul orar 10-13, le recomandăm cetățenilor să utilizeze sitemul de plată online, accesibil pe site-ul primăriei www.oradea.ro la secţiunea „Plăţi online” sau pe www.ghiseul.ro, dar și plata la unităţile Direcţiei de Poştă și ale C.E.C., conform orarului fiecărei unităţi. În cadrul Centrului de Relații cu Publicul din Primăria Oradea funcționăm cu efectiv de personal complet, programul fiind de luni până joi între orele 07.30 – 18.00 iar vineri între orele 07.30-15.30”, a declarat Eduard Florea, directorul economic al primăriei.   

Contribuabilii care își plătesc integral impozitele locale, oricând până la data de 31 martie 2019, vor beneficia de bonificații, după cum urmează:

În cazul achitării la Primărie – sala ghișeelor, poștă, C.E.C., prin P.O.S. sau prin ordin de plată:

  • – 5% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;
  • – 5% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;
  • – 5% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice;

În cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay”:

  • – 8% în cazul impozitului pe clădiri persoane fizice și juridice;
  • – 8% în cazul impozitului pe teren persoane fizice și juridice;
  • – 8% în cazul impozitului pe mijloacele de transport persoane fizice și juridice.

Ne găsiți și pe Google News