Piata cu producatori si produse locale langa Pestera Ursilor. Un proiect al autoritatilor locale – „Bunătăți din grădină”
Stiri Bihor

Piata cu producatori si produse locale langa Pestera Ursilor. Un proiect al autoritatilor locale – „Bunătăți din grădină”

Localnicii, turiștii, bihorenii preocupați de un stil de viață sănătos care preferă produse organice, dar și reprezentanții unităților HoReCa dornici să le ofere clienților produse de calitate sunt invitați să descopere gama variată de „Bunătăți din grădină” oferite de producătorii locali din comuna Pietroasa!

În urma identificării nevoii comune de a avea un spațiu de vânzare dedicat, Primăria și Consiliul Local Pietroasa implementează un proiect destinat producătorilor locali care urmează să asigure existența unei locații permanente de tipul unei piețe locale.

„Am implementat acest proiect deoarece ne dorim sa venim în sprijinul micilor noștri producători din comună. Amenajarea unei piețe locale în spațiu dedicat va aduce beneficii tuturor: atât lor, cât și comunei noastre. Producătorii vor avea posibilitatea să-și expună marfa în condiții optime, conforme cu legislația europeană în vigoare, să beneficieze de instrumentele de promovare puse la dispoziție prin intermediul proiectului și să utilizeze inclusiv brandul Bunătăți din Grădină în etichetarea și promovarea produselor lor.” declară Primarul Laza Ionel-Alin.

Un spațiu dedicat comercializării legumelor, fructelor, lactatelor și a ouălor – Piața locală va fi amenajată în imediata apropiere a Peșterii Urșilor, un punct important de atracție turistică

În cadrul pieței locale create prin proiect vor putea fi achiziționate numeroase produse legumicole, precum cartofi, porumb sau grâu, produse apicole, dar și alte produse de origine animală, precum mezeluri, lactate sau ouă. De asemenea, în vânzare se vor găsi și legume și fructe de sezon, produse proaspete și naturale, cultivate sau prelucrate în gospodăriile localnicilor. Spațiul destinat pieței va fi amenajat în zona Peșterii Urșilor și va fi inaugurat începând cu luna noiembrie a.c.

În cel mai scurt timp bunătățile vor putea fi achizitionate și online, pe site-ul www.bunatatidingradina.eu. Noutăți și informații despre stadiul proiectului, piața locală și producători se vor furniza și pe rețele de socializare Facebook și Instagram – Bunatatidingradina.

Proiectul „Înființare piață locală prin lanțuri scurte de aprovizionare în Comuna Pietroasa, Județul Bihor” este în curs de implementare și are ca scop încurajarea micilor producători din domeniul agricol, prin înființarea unui spațiu care să le asigure accesul la o piață de desfacere dedicată produselor pe care le oferă.

Acest proiect de dezvoltare a Comunei Pietroasa face parte dintr-un plan amplu, materializat și prin alte proiecte inițiate de către autoritățile locale în curs de desfășurare sau care au fost finalizate cu succes.

Proiectul „Înființare piață locală prin lanțuri scurte de de aprovizionare în Comuna Pietroasa, Județul Bihor” este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene și Guvernului României prin intermediul Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, programul F.E.A.D.R., submăsura 16.4 Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News