Piata Bobalnei din Oradea, printre ultimele strazi care se modernizeaza in Cartierul Iosia
Stiri Oradea

Piata Bobalnei din Oradea, printre ultimele strazi care se modernizeaza in Cartierul Iosia

Primăria Oradea prin Direcția Tehnică execută în prezent lucrările de modernizare a străzii Piața Bobâlnei din Cartierul Iosia.

Lucrările sunt executate de firma SC Drumuri Bihor SA – lider asociere, SC Proexco SRL – asociat proiectant și S.C Drum Asfalt SRL – asociat. Prețul contractului de lucrări este de 575.930,65 lei fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind 30 septembrie 2019.

Continuarea lucrărilor este îngreunată de necesitatea relocărilor de rețele aparținând Companiei de Apă Oradea (apă, canalizare menajeră și pluvială) .

Lucrările propuse în cadrul modernizării sunt: lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carasabilă, trotuare și accese auto, lucrări de canalizare pluvială, lucrări de semnalizare rutieră.

În ceea ce privește stadiul fizic actual, se lucrează la compactarea stratului de balast pe cele trei bretele și montarea de borduri pe una dintre acestea. Totodată, se montează borduri la trotuare la două dintre cele trei bretele.

În ceea ce privește stadiul procentual al lucrărilor, s-au executat săpături în proporție de 45%, s-au montat borduri la carosabil în proporție de 40%, s-au montat borduri la trotuare în proporție de 25%, s-a așternut strat de balast în proporție de 45%.

Strada Piața Bobâlnei și strada Coriolan Hora sunt printre ultimele străzi care se modernizează în Cartierul Ioșia, restul străzilor fiind deja asfaltate.