Peste 500 de programari online, de pe siteul Prefecturii, au fost anulate. Vezi motivul
Informatii utile

Peste 500 de programari online, de pe siteul Prefecturii, au fost anulate. Vezi motivul

noriel.ro
Instituția Prefectului jud. Bihor oferă cetățenilor oportunitatea de a beneficia de programarea online la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Acest serviciu permite instituției noastre să aloce dinamic resursele în funcție de solicitări iar pentru cetățean înseamnă predictibilitate și încredere în serviciile prestate, precum și o însemnată economie de timp.

În urma analizei activității la serviciul Înmatriculări Auto, la ghișeele care gestionează programările online, s-a constatat că peste o treime din cazuri nu respectă regulamentul publicat pe site. Înțelegem că acest fapt se datorează dorinței unora, în principal a intermediarilor de vehicule și a birourilor de copiat acte, de a beneficia cu prioritate, în mod abuziv, de serviciul public de înmatriculare, în detrimentul cetățenilor de bună-credință. (exemplificând, o persoană deține 122 rezervări in următoarea lună, o altă persoană deține 88 rezervări, samd.)

Utilizarea abuzivă a serviciului online de programări, prin nerespectarea regulamentului (rezervarea multiplă, pe baza datelor false, nume incomplet sau nereal și/sau seria șasiului incorectă) deturnează scopul serviciului public și implicit duce la deteriorarea relației cetățenilor cu instituția.

Sistemul de programări online, odată aglomerat cu rezervări multiple neconforme, va prezenta disfuncționalități care afectează corecta prestare a serviciului public comunitar, fiindu-ne aproape imposibil să oferim predictibilitatea, încrederea și economia de timp la care ne-am angajat.

decathlon.ro

Luând în considerare aceste aspecte, prefectul județului Bihor, dl. Ioan MIHAIU, a aprobat ca măsură coercitivă eliminarea din sistem a peste 500 programări care încalcă regulamentul de utilizare a rezervărilor online (afișat pe site), în vederea intrării în normalitate a tuturor beneficiarilor care apelează la serviciul public de înmatriculări.