Peste 40.000 de oradeni au participat la Noaptea Muzeelor
Stiri Oradea

Peste 40.000 de oradeni au participat la Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor din 18 mai 2019 s-a desfăşurat sub egida Muzeele orădene împreună!. Ediţia a V-a a fost organizată de Muzeul Ţării Crişurilor – Complex muzeal, cu Muzeele Memoriale „Aurel Lazăr” şi „Iosif Vulcan”, având ca parteneri Muzeul Oraşului Oradea – Complex cultural, cu Turnul Primăriei, Sinagoga Neologă „Sion”, Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea; Muzeul Naţional Militar „Regele Ferdinand” şi Episcopiile Ortodoxă de Oradea, Greco-Catolică de Oradea şi Romano-Catolică de Oradea.

În urma informaţiilor primite de la toate aceste instituţii, numărul total al celor care au participat la Noaptea Muzeelor s-a ridicat la 40.100.

Considerăm, totodată, că dincolo de implicarea celor menţionaţi mai sus, important este că Noaptea Muzeelor s-a dovedit a fi, din nou, o manifestare care este aşteptată de orădeni şi nu numai, o manifestare care permite tuturor să ajungă în contact cu valorile patrimoniale tezaurizate în Oradea şi care sunt mărturii materiale datorate locuitorilor Oradiei şi Bihorului (români, maghiari, evrei, slovaci, şvabi, italieni etc.). Putem conchide că interesul arătat faţă de conceptul muzeal şi cultural Muzeele orădene împreună! şi-a atins scopul, respectiv de a impune respectul faţă de bunurile materiale păstrate în muzee.

Dorim să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea evenimentului şi publicului care a ales să îşi petreacă seara şi noaptea de sâmbătă, 18 mai 2019, vizitând obiectivele muzeale care şi-au deschis porţile pentru a-i primi.