Cel mai important eveniment al triatlonului românesc se desfasoara la Oradea, pe 1 iunie. Traficul in oras va fi deviat
Evenimente

Cel mai important eveniment al triatlonului românesc se desfasoara la Oradea, pe 1 iunie. Traficul in oras va fi deviat

În data de 01 iunie 2019, în orașul nostru se va desfășura cel mai important eveniment al triatlonului românesc: Campionatului Internațional de Triatlon pe distanță lungă AROBS X-Man România 2019 – ediție aniversară de 10 ani.

Competiția are două trasee de lungimi diferite:

  1. Distanța Full Ironman: 3.800 m înot, 180 km ciclism, 42,2 km alergare
  2. Distanța Half Ironman: 1.900 m înot, 90 km ciclism, 21,1 km alergare

Traseele pot fi parcurse atât individual cât și în echipe, având și două categorii speciale: Family Challenge și Company Challenge.

Dificultatea concursului de anduranță nu este dată doar de distanțele diferitelor etape, dar și de faptul că ele sunt parcurse consecutiv, fără oprire, solicitând sportivii la maxim, atât din punct de vedere fizic cât și mental.

Concursul este organizat de asociația Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon, având sprijinul  Primăriei Municipiului Oradea, al Consiliului Județean Bihor și al Poliției Rutiere.  Evenimentul este sprijinit și de peste 120 de organizatori și voluntari.

Evenimentul este inclus în calendarul competițional al Federației Române de Triatlon, fiind și Campionatul Național de Triatlon pe distanță lungă. Competiția se organizează conform regulamentului internațional de triatlon. La eveniment vor participa aproximativ 400 de sportivi din țară și din străinătate.

Startul probei de înot pentru distanța lungă se va da pe data de 01 iunie 2019, dimineața la ora 07.00 la lacul Săldăbagiu de Munte (Hanul Pescarilor). După proba de înot concurenții trec la proba de ciclism pe traseul Paleu-Uileacu de Munte-Cauaceu, pe un traseu de 24 de km restricționat circulației rutiere. Sportivii parcurg bucla de 7 ori, după care revin la Oradea pe un traseu de tranzit pentru ultima etapă. Proba de alergare se va desfășura în centrul orașului, pe bucla: Parcul 1 Decembrie-str.Vasile Alecsandri-Piața Unirii. Finishul competiției va fi în centrul competițional din Piața Unirii.

Pentru distanța scurtă, startul probei de înot se va da în aceeași locație, dimineața la ora 10.00 și sportivii vor parcurge aceleași trasee, doar pe distanțe înjumătățite.

Primii concurenți vor ajunge în centru în jurul orei 12.30, marcând începutul celei mai interesante și spectaculoase părți a competiției. Așteptăm în centru toți iubitorii de sport care doresc să urmărească și să susțină competitorii în acest spectacol sportiv de anduranță, care se va încheia aproximativ în jurul orei 23.00.

Pentru prima data în istoria concursului, acesta va fi transmis live (prin live streaming) pe pagina de Facebook al competiției (X-Man Romania) sau pe pagina de web: www.xmanromania.ro

Totodată, în data de 31 mai 2019, pentru prima data se va organiza și X-Man România Junior – un concurs de duathlon pentru copii între 9 și 16 ani. Concursul de alergare-ciclism-alergare se va desfășura în zona Piața Unirii.