Peste 250 de sanctiuni si amenzi de 123.125 lei, date de politistii bihoreni in doar 24 de ore
Stiri Oradea

Peste 250 de sanctiuni si amenzi de 123.125 lei, date de politistii bihoreni in doar 24 de ore

Peste 250 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Marți, 6 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 257 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 123.125 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare și au fost constatate șapte tamponări.

128 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 35 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 88 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți, 6 februarie a.c., la ora 09.45, pe strada Calea Sântandreiului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 57 de ani, din Sântandrei, care, în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificația semnalelor acustice şi luminoase de la  trecerea la nivel cu calea ferată și nu a oprit.

De asemenea, marți, 6 februarie a.c., la ora 15.57, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Duşeşti, a fost depistat în trafic un bărbat de 56 de ani,din localitatea Budureasa, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.