Peste 18.000 de vizitatori au trecut pragul Targului de Carte – Gaudeamus Oradea 2018
Stiri Oradea

Peste 18.000 de vizitatori au trecut pragul Targului de Carte – Gaudeamus Oradea 2018

Ediția cu numărul 5 a Târgului Gaudeamus Oradea, găzduită de Piața Unirii în perioada 9 – 13 mai, s-a încheiat astăzi. Spre bucuria orădenilor iubitori de carte, programul de vizitare din ultima zi a târgului a fost prelungit, datorită numărului foarte mare de vizitatori prezenți în incintă.

Evenimentul, derulat sub semnul Centenarului României, a fost organizat de Radio România, una dintre cele mai longevive instituții mass-media din România, care în acest an împlinește 90 de ani, în colaborare cu Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

Este o ediție mai bună decât cele din anii trecuți, am avut mai mulți expozanți, evident o ofertă mai bogată de carte în acest an ca urmare și numărul de vizitatori estimăm că va fi mai mare decât cel de anul trecut când au fost 17000 de persoane. La Oradea autoritățile locale ne-au sprijnit de la prima ediție, colaborarea a intrat într-un soi de rutină, stim că suntem bine primiți și putem conta pe toată susținerea, autoritățile se implică în soluționarea unor detalii care în mod normal țin de seama noastră ceea ce ne ajută foarte mult. Vânzările se situează cel puțin la nivelul celor de anul trecut, putem spune că s-a cumpărat carte la acest târg.“, a declarat pentru infoOradea, Connie Chifor, organizatoarea evenimentului

Oferta editorială bogată, interesul în creștere al orădenilor și vremea frumoasă de care ne-am bucurat pe tot parcursul târgului, au transformat Gaudeamus Oradea, pentru cinci zile, în punctul de atracție al vieții culturale și sociale ale orașului.

La finalul acestei editii, organizatorii au anuntat ca la targ au participat peste 18.000 de vizitatori, au fost organizate 20 de evenimente extrem de atractive, au fost 60 de expozanți, iar constructia s-a intins pe o suprafață record (peste 450 de mp acoperiți de standuri), acelst lucru confirmand, și la această ediție, notorietatea și statutul pe care evenimentul le-a câștigat după numai cinci ediții.