Elevii si studentii din Oradea, sunt invitati la discutii libere despre dezvoltarea personala
Diverse

Elevii si studentii din Oradea, sunt invitati la discutii libere despre dezvoltarea personala

Luni, 14 Mai 2018, demareaza in Oradea seria Conferintelor BookLand Evolution (editia a V-a), cel mai amplu proiect cultural, care ofera anual liceenilor si studentilor din 23 orase o oportunitate excelenta de dezvoltare personala prin discutii libere cu sute de profesionisti consacrati.

Tinerii din Oradea sunt asteptati intre 14-18 Mai, in intervalul orar 14:00-16:00, la Biblioteca Judeteana „Gheorghe Sincai”Amfiteatru, etaj 1 (Strada Armatei Romane nr. 1-A, Oradea).

Speakerii Conferintelor BookLand Evolution sunt: Mihaela Tatu, Ionela Demian, Alin Cretu, Zoltán Makai, Eduard & Bianca (magicieni), Radu Bonchis, Adina Todea Ardelean, Simona Bisboaca, Corina Lorincz, Andrea Maria Neag, Bernard Filip Barabas, Luminita Popa, Radu Bonta, Eugen Antal, Bogdan Bacila si Marinela Farc. Moderatorul acestei editii este Andrada Evelina Opris.

Evenimentul BookLand vine in intampinarea celor care inca nu au constientizat acest lucru. Care inca nu au ales atitudinea cu care isi vor trai viata. Care nu si-au dat seama ca viata lor abia acum incepe si peste 10 ani vor fi rezultatul cunostintelor pe care le dobandesc acum (prin lectura) si a alegerilor pe care le fac acum.” – Mihaela Tatu, Trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.

Este extraordinar faptul ca in cadrul acestui eveniment  sunt reunite, pentru a fi expuse, experientele personale avansate ale unor oameni care au ajuns sa isi cunoasca valoarea si resursele personale. Educatia a fost si este cea care va face mereu diferenta, intre Homo Sapiens, `inaltandu-i`.“ – Alin Cretu, Psiholog

Stiati ca cca 3 % dintre oameni gandesc si simt la fel intr-o situatie anume? Ce ziceti, e mult sau putin? Sunt constient ca doar prin simplul fapt ca suntem diferiti, la BookLand Evolution nu pot fi util tuturor celor prezenti. Totusi intentia mea este sa atrag atentia tuturor asupra marginalitatii, a potentialului care exista in acest statut, ca exista meserii in care acest potential poate fi exploatat constructiv, intru folosul altora, intru bunatatea lumii noastre.” – Zoltán Makai, Consultant pentru echipe si lideri.

Tinerii prezenti la conferintele BookLand sunt apropiati de varsta noastra si dorim sa le amintim avantajele vremurilor in care traim, o perioada in care poti fi autodidact si poti excela in orice domeniu doresti. Ideile lor ne inspira si la randul nostru dorim si noi sa ii incurajam sa isi descopere pasiunile si sa le oferim mijloace prin care isi pot valorifica ideile.” –  Eduard si Bianca, Magicieni profesionisti.

La varsta adolescentei incepi sa te conturezi in omul care vei fi pe viitor. Este foarte important ca aceasta prima schita sa fie cat mai bine trasata, ca mai apoi sa lucrezi la detalii. Ca sa ajungi sa-ti gasesti energia interioara care va aduce un plus acestei lumi ai nevoie de pasiune, rabdare si cunoastere. Un tanar informat este un tanar de succes si are toate sansele sa scoata la lumina aceea energie/forta chiar daca parcursul nu e foarte usor si lin. Momentul cand reusesti sa degaji aceea energie in jurul tau este momentul succesului!”- Simona Elena Bisboaca, Inginer, antreprenor, inventator.

 „Scopul meu pentru acest seminar este de a aduce inspiratie, de a-i incuraja pe toti cei prezenti sa isi descopere pasiunea si sa nu renunte niciodata la visul lor. Sa creada in ei si in viata, sa priveasca lumea dintr-o perspectiva corecta. Sa inteleaga ca sunt importanti, ca sunt iubiti si ca avem mare nevoie de tineri fericiti!”- Corina Lorincz, Coach life si vorbitor inspirational.

Iubirea vine uneori in forme neasteptate. Frumusetea vine uneori din locuri neasteptate. Dar ochii mei, ochii tai, cauta ceea ce stiu deja. Poate ca asta ar trebui sa facem: sa ne lasam surprinsi. O data, macar o data, sa lasam deoparte tot ceea ce stim deja atat de bine. Stiu, e chiar infricosator sa pasim asa in necunoscut… Dar hai sa avem o gura frumoasa, care vindeca. Si urechi fermecatoare, care asculta. Sa alergam catre cine are nevoie si sa mangaiem obrajii care plang. Sa dam si sa primim iubire. Si sa putem spune in ceas de seara: Cata frumusete intre noroaie…” – Andrea Maria Neag, Life Coach.

 „Dorinta de a realiza ceva in viata, dorinta de a gasi o persoana iubita, dorinta de a-l gasi pe Dumnezeu, si nu in ultimul rand constiinta ca nimeni nu e perfect, sunt porniri interioare pe care fiecare om le are in sufletul sau. Rolul lor ar fi acela de a ne conduce viata, respectiv de a ne autorealiza, de a gasi iubirea, de a ne impaca cu Dumnezeu si de a ne recunoaste latura umana, imperfecta si supusa greselilor. Aceste porniri se constituie asadar intr-o veritabila motivatie interioara, pe care un adolescent ar fi bine s-o constientizeze, s-o elibereze si sa se lase purtat de ea.” – Radu Bonta, Psiholog.

BookLand reuseste ceea ce in buna masura alte evenimente nu reusesc: propune, tinerilor in special, teme de reflexie. Ori ce este omul, daca nu o masinarie perfecta pentru… reflexie. Singurul dintre vietuitoare. Nimic nu se intampla pana omul nu realizeaza care este pasul urmator. Traim vremuri in care nu mai este interesant sa inveti. Ceea ce ar fi cu adevarat revolutionar ar fi `sa invatam sa invatam`. Permanent! In acel moment limitele noastre dispar.” – Eugen Antal, Expert, Trainer & Speaker

Inainte de a avea orice meserie, e necesar sa te cunosti pe tine suficient de bine incat sa te poti disciplina sa ai o viata plina de insemnatate. Orice scoala va va oferi cunostintele, oricare profesor va va exemplifica tehnica sau procesul; dar veti deveni profesionisti abia cand veti avea propriile standarde pentru munca voastra si veti face tot ce va sta in putere sa fiti multumiti, lucrand cu devotament si entuziasm.”- Marinela Farc, psiholog.

Intrarea este LIBERA!

Ne găsiți și pe Google News