Peste 100 de soferi care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri, în doar 24 de ore
Stiri Bihor

Peste 100 de soferi care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri, în doar 24 de ore

Miercuri, 21 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 36.635 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și 13 tamponări.

În cadrul acțiuniilor desfășurate în trafic, 50 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, șapte participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, cinci pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

loading...