Patru localitati din judetul Bihor au iesit din carantina
Stiri Bihor

Patru localitati din judetul Bihor au iesit din carantina

Începând de ieri, 9 decembrie, localitățile Nucet și Sighiștel ies din carantina zonală instituită în data de 30 noiembrie.

În urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de Dumitru Țiplea, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele de ridicare a carantinei în cele două localități, începând cu data 9 noiembrie. Decizia CJSU de a solicita ridicarea carantinei înainte de termen a fost adoptată ieri, 8 decembrie, în baza analizei de risc efectuate de Direcția de Sănătate Publică Bihor (DSP), coroborată cu avizul emis de Institutul Național de Sănătate Publică, și care indică o scădere accentuată, la 3,28 de cazuri la mia de locuitori în localitatea Nucet, respectiv la 4,52 de cazuri la mia de locuitori în localitatea Sighiștel. Reamintim că în data de 30 noiembrie, deciziile de instituire a carantinei zonale au avut în vedere incidențe ridicate de cazuri pozitive SARS-CoV-2, respectiv de 9,01 cazuri la mia de locuitori în localitatea Nucet și 10,89 cazuri la mia de locuitori în localitatea Sighiștel (comuna Câmpani).    

Tot cu data de ieri, 9 decembrie, se încheie perioada de carantină pentru localitățile Fînațe și Câmpani, astfel că în acest moment nicio localitate de la nivelul județului Bihor nu mai este în carantină.