Desene cu mesaje antiviolenta, create de copii sub indrumarea polițiștilor de prevenire bihoreni
Stiri Bihor

Desene cu mesaje antiviolenta, create de copii sub indrumarea polițiștilor de prevenire bihoreni

evomag.ro

Desene cu mesaje antiviolență, create de copii sub îndrumarea polițiștilor de prevenire bihoreni, au marcat în Bihor, Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, împreună cu reprezentanții Fundației „Lampas” și ai Asociației „Filantropia” Oradea au organizat o serie de manifestări, menite să conştientizeze publicul cu privire la violenţa în familie şi urmările acesteia.

Manifestările organizate de polițiștii de prevenire bihoreni și de partenerii de program au marcat, la 25 noiembrie, Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, aducând la cunoştinţa cetăţenilor faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

În acest context, polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de program au desfășurat o serie de activități informativ – preventive, sub forma unor mese rotunde cu elevi, studenți și alți specialiști din domeniu, toate prin prin intermediul unor aplicații on-line.

decathlon.ro

De asemenea, elevii Liceului de Arte Oradea au creat desene cu mesaje preventive pe tema violenței domestice, care au fost transmise în format electronic polițiștilor și partenerilor de program. Create de copii, cu mult talent și implicare, desenele ilustrează trăirile pe care le au victimele violenței domestice și cuprind mesaje sugestive pentru eradicarea acestui fenomen (anexăm foto).

Elevii din clasele a X-a B și a XI- a B de la Liceul de Arte Oradea, coordonați de doamna profesoară Nada Panait, au participat la întâlniri on-line cu polițiștii de prevenire bihoreni și cu reprezentanți ai Fundației „Lampas”, în cadrul cărora și-au prezentat viziunea cu privire la violența domestică și mesajele preventive care au însoțit desenele create de ei.

Desenele au fost expuse de polițiștii de prevenire bihoreni pe blogul „Împreună pentru siguranța bihorenilor.

Perioada aleasă pentru desfăşurarea campaniei în judeţul Bihor se încadrează între două zile cu semnificaţie: 25 noiembrie – Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi 10 decembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.