Patru kg. de tutun ascuns în maşină, descoperit în P.T.F Salonta
Stiri Bihor

Patru kg. de tutun ascuns în maşină, descoperit în P.T.F Salonta

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Salonta  au descoperit, ascunse într-un autoturism marca BMW, condus de un cetăţean român, patru kilograme  de tutun ce urmau să fie introduse în ţară fără documente legale.

 În data de 18.04.2018, în jurul orei 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Cristian F., în vârstă de 35 ani, cu domiciliul pe raza județului Hunedoara.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul și habitaclul maşină, mai multe pungi ambalate care conţineau cantitatea totală de 4 kg tutun.

În cadrul cercetărilor, persoana în cauză a declarat că a cumpărat tutunul din Ungaria pentru consum propriu  şi  nu ştia că nu poate aduce în ţară tutun peste o anumită cantitate. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au confiscat întreaga cantitate de tutun, în valoare de 2.000 lei, şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii  infracţiunii  de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege , urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.