Patru bretele rutiere vor rezolva problema traficului in sensul giratoriu de sub pasajul de pe centura din Calea Aradului
Stiri Oradea

Patru bretele rutiere vor rezolva problema traficului in sensul giratoriu de sub pasajul de pe centura din Calea Aradului

Primarul Ilie Bolojan a susținut miercuri, 29 mai 2019, o conferință de presă cu privire la cele mai importante materiale propuse pentru aprobare în ședința Consiliului Local și care vizează câteva proiecte care vor fi derulate de către municipiul Oradea în perioada care urmează.

Un proiect de hotârâre prezentat de către primarul Ilie Bolojan se referă la aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate a coridorului de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local privind „Drum colector Calea Sântandreiului-Calea Aradului” din municipiul Oradea.

Acesta prevede realizarea unei bretele, un drum colector, Calea Sântandreiului-Calea Aradului și exproprierea necesară pentru finalizarea acestei lucrări.

Așa cum se stie, la ieșirea din Oradea înspre Calea Aradului este o intersecție importantă care se termină în girație cu pasaj,  unde la orele de vârf se așteaptă și se crează îmbuteiaje. Pentru a evita această situație, Primăria Oradea a proiectat 4 bretele pentru viraj dreapta, prima înspre Sântandrei, licitată deja, lucrarea fiind contractată în această perioadă, se realizează proiectul tehnic, urmând ca în iulie să înceapă lucrările, iar lucrarea să fie finalizată până în toamnă.   

La breteaua a doua, se vine pe centură dinspre Sântandrei și se virează dreapta spre Arad, această lucrare este estimată la 3 milioane lei și se va executa o bretea cu o lungime de aproape 400 metri, iar durata de execuție este de 4 luni, inclusiv perioada de proiectare.

Estimez că la sfârșitul verii am putea avea un contract semnat, iar dacă vremea va fi bună, la toamnă ar trebui să finalizăm această lucrare în acest an. Estimarea noastră este că, odată cu realizarea fiecărei bretele, congestia în girația respectivă se va reduce semnificativ, estimăm o reducere de cel puțin 50-60% după ce toate cele patru bretele vor fi realizate. Următoarele două urmează să se realizeze anul viitor”, a declarat Ilie Bolojan.

Ne găsiți și pe Google News