Patru banci mari au renuntat la operatiunile de schimb valutar.
Economie

Patru banci mari au renuntat la operatiunile de schimb valutar.

Patru bănci mari au desființat operațiunile de schimb valutar la casieriile băncilor trecând toate aceste operațiuni în online și obligatoriu prin conturi separate în lei și în valuta în care se efectuaează plata, anunta economica.net

Potrivit acestora, prin trecerea de la schimbul fizic cu cash la cel pe internet banking, serviciile de schimb valutar se scumpesc cu 0,15% -2% pe tranzacție, conformn site-urilor băncilor.

La BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank și mai nou, UniCredit Bank, operațiunile de schimb valutar la ghiseul băncii nu mai sunt posibile. Schimbul valutar este posibil doar prin internet, mobile banking sau la MFM, automatele multifuncționale ale băncilor, acolo unde există.

Singurele bănci la care se mai pot face tranzacții cash cu valută sunt Banca Transilvania, BRD, CEC Bank, Credit Europe și Alpha Bank (deși de anul viitor nu se știe cât vor mai fi posibile aceste tranzacții dat fiind faptul că banca grecească a fost achiziționată de UniCredit, chiar dacă în viitoarea entitate grecii vor mai deține 9%).

Ne găsiți și pe Google News