„Parcul cu lalele” a inflorit din nou si anul acesta, in Oradea. (GALERIE FOTO)
Diverse

„Parcul cu lalele” a inflorit din nou si anul acesta, in Oradea. (GALERIE FOTO)

Parcul Libertatii din Oradea a devenit de cativa ani, un punct de atractie pentru oradenii si turistii care traverseaza zona de pe malul Crisului, cuprinsa intre Podul Sfantul Ladislau si Podul Intelectualilor.

Puzderia de lalele, dar si alte flori, frumos  mirositoare, intr-o sarabanda de culori, face pe oricine trece prin acea zona, sa se opreasca pret de cateva clipe si sa admire peisajul.

Toate florile au fost plantate pe cheltuiala unui artist local, proprietarul unei florarii aflate in acel parc, care a vrut, in acest fel, să readucă farmecul de odinioară al zonei.

Marius Sabau, proprietarul florariei, este de loc din Oradea si a prins drag de flori inca din copilarie, stand in preajma bunicii sale, florareasa. In adolescenta a lucrat in vacante in solarii din Debretin, Ungaria, apoi in armata a avut norocul sa-si desfasoare activitatea pe langa comandantul batalionului, care avea o gradina impresionanta de flori.

Evident ca trecatorii nu se pot abtine sa nu fotografieze covorul de lalele, asa cum a facut si unul  dintre cititorii nostri, Madalin Hint si care a dorit sa ofere, prin intermediul nostru, bucuria acestor imagini.

Foto credit: Madalin Hint pentru InfoOradea

Ne găsiți și pe Google News