Parcarea din Centrul Civic va fi restrictionata, pe 14 mai, cu ocazia Jubileului Sfantul Ladislau
Informatii utile

Parcarea din Centrul Civic va fi restrictionata, pe 14 mai, cu ocazia Jubileului Sfantul Ladislau

Episcopia Romano-Catolică din Oradea sărbătorește în anul 2017 aniversarea a 825 de ani de la canonizarea fondatorului ei, Sfântul rege Ladislau, eveniment ce a avut loc la 27 iunie 1192 în catedrala medievală a cărei rămășițe se pot vedea în prezent în Cetatea Oradea. Evenimentul canonizării s-a celebrat cu acordul Papei Celestin al III-le și în prezența trimisului acestuia la Oradea.

Citeste si: Oradea sarbatoreste, in acest an, „Anul Jubiliar Sfantul Ladislau”. 825 de ani de la canonizarea fondatorului ei

Pentru a marca această aniversare, anul 2017 a fost proclamat în Dieceza de Oradea An Jubiliar Sfântul Ladislau, ocazie cu care Herma Sf. Ladislau va sosi în Cetatea Oradea în cadrul unei procesiuni.

Evenimenul, la care este partener și Primăria Oradea, va avea loc în data de 14 mai. Cu această ocazie Primăria Oradea anunță cetățenii că duminică, 14 mai 2017, platoul din Piața Gojdu, vizavi de Catedrala Ortodoxă, va fi restricționat tuturor celor care parchează deoarece zona va fi rezervată autocarelor care participă la procesiunea ocazionată de prezența Hermei Sf. Ladislau în Cetatea Oradea.

interlink.ro
Citeste si: Evenimente organizate in Oradea cu ocazia Anului Jubiliar Sfantul Ladislau
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News