OTL vrea sa-si modernizeze sistemul de e-ticketing, astfel incat oradenii sa-si poata achizitiona abonamentele pe internet
Stiri Oradea

OTL vrea sa-si modernizeze sistemul de e-ticketing, astfel incat oradenii sa-si poata achizitiona abonamentele pe internet

Azi, 28 decembrie, directorul OTL Viorel-Mircea Pop și directorul economic  Romeo Nica au susținut o conferință de presă la sediul OTL cu privire la evoluția societății în anul 2018 și cu privire la obiectivele avute în vedere pentru 2019.

Pentru anul viitor, OTL doreşte modernizarea sistemului de e-ticketing prin dezvoltarea de funcţii suplimentare, astfel încât să permită încărcarea şi plata abonamentului de călătorie prin internet cu ajutor calculatorului sau telefonului mobil.

Directorul economic Romeo Nica a vorbit despre modernizarea sistemulul de e- ticketing în 2019. „Pentru 2019 ne propunem să modernizăm sistemul de e-ticketing și să introducem noi funcții. Cea mai importantă funcție este posibilitatea achiziționării abonamentului pe internet, fie de pe un calculator, fie de pe telefonul mobil„, a spus Romeo Nica.

În anul 2018, s-a instalat sistemul de plată cu cardul bancar contactless a biletelor în mijloacele de transport (tramvaie și autobuze), în parteneriat cu Banca Comerciala Romana. Astfel, la terminalele POS (point of sale) îmbarcate se poate plăti biletul de călătorie de 3 lei cu ajutorul cardului contactless, sistemul acceptând  orice card bancar contactless, indiferent de emitent, fără comision.   

S-au montat 345 de terminale POS, din care 165 POS-uri pe 90 autobuze, 180 POS-uri pe 70 tramvaie. Sistemul este funcțional și va fi lansat oficial la sfârșitul lunii ianuarie.

În 2019, OTL dorește modernizarea sistemului de e-ticketing prin dezvoltarea de funcții suplimentare, respectiv a posibilității încărcării și plății abonamentului de călatorie prin internet cu ajutorul calculatorului sau telefonului mobil.

Modernizarea sistemului e-ticketing implică trecerea de la sistemul actual de tipul CC (Card Centric), în care sistemul scrie datele abonamentului pe card, la sistemul de tip ABT (Account-based ticketing), sistem care interoghează baza de date care conține conturile clienților.  

Ne găsiți și pe Google News