OTL inaugureaza autogara de pe Bulevardul Stefan cel Mare, a treia autogara din Oradea (FOTO)
Stiri Oradea

OTL inaugureaza autogara de pe Bulevardul Stefan cel Mare, a treia autogara din Oradea (FOTO)

OTL a inaugurat azi, 1 martie 2018, a treia autogară în Oradea, astfel că, începând de mâine, călătorii care utilizează transportul intrajudeţean dinspre nord-vestul județului vor avea la dispoziţie această nouă autogară de pe Bulevardul Ștefan cel Mare – Gara Centrală.

Suntem adepții unui transport public intermodal, care presupune utilizarea a două sau mai multor moduri de transport. Aici sunt deja încheiate câteva contracte cu firmele de transport, atât cele care realizează transport de călători în interiorul județului, cât și firmele care tranzitează practic județul nostru. Este foarte clar că această stație de transbordare va crește confortul celor care vor apela la mijloacele de transport public de aici”, a spus viceprimarul Mircea Mălan la inaugurare.

Datele referitoare la investiție au fost prezentate de Viorel Mircea Pop, directorul general al OTL. Autogara a fost proiectată de firma PoliArt, iar lucrările au fost executate de firma Abed Nego, având o valoare de 1.040.000 lei. 487 mp din terenul pe care este situată autogara se află în proprietatea primăriei, iar  600 mp sunt din spațiul închiriat de la CFR. 

Clădirea este compusă din sală de așteptare, punct de informare și vânzare a titlurilor de călătorie, un birou administrativ, un spațiu comercial și trei grupuri sanitare, din care unul pentru persoane cu dizabilități. Clădirea are în dotare și un sistem de informații cu tabelă electronică interioară pentru informarea pasagerilor. Autogara dispune de o platformă cu 4 peroane pentru îmbarcarea-debarcarea călătorilor, cu barieră montată la fiecare peron, precum și o zonă de așteptare exterioară cu copertină metalică.

interlink.ro

Autogara va deservi operatorii de transport cu licențe de traseu valabile, capacitatea ei permițând deservirea tuturor operatorilor care au aprobate trasee în zonă.

Avem deja trei firme cu care am încheiat contracte de peron, urmând ca pe toată relația Oradea – Marghita, Oradea – Valea lui Mihai și Oradea – Satu Mare, cei care opresc în această porțiune să aibă contract cu OTL. Sperăm să satisfacem într-o cât mai bună măsură deplasarea persoanelor care tranzitează de la gară cu mijloace auto în aceste direcții” a declarat Viorel Mircea Pop, directorul OTL. Se are de asemenea în vedere pe viitor construirea și amenajarea unei autogări și pe relația Oradea-Aleșd-Cluj.

Viceprimarul Mircea Mălan a amintit și de proiectele aflate în diferite etape cum ar fi continuarea liniei de tramvai Aradului-Goga spre Dimitrie Cantemir, achiziționarea a zece tramvaie noi și instituirea unui abonament unic la nivelul zonei metropolitane, care ar permite călătoria fără probleme cu același abonament.

Totodată, directorul OTL a vorbit despre proiectul care vizează achiziționarea a douăzeci de tramvaie second-hand din Berlin, acestea aflându-se într-o stare tehnică bună, fiind fabricate între anii 1988-1996 și modernizate în perioada 1996-2002.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0