Oradeanca Ilinica Bacila in finala Eurovision Song Contest, in aceasta seara, din pozita 20 (Video)
National

Oradeanca Ilinica Bacila in finala Eurovision Song Contest, in aceasta seara, din pozita 20 (Video)

noriel.ro
Ilinca şi Alex Florea vor cânta în Marea Finală Eurovision Song Contest! Reprezentanţii României au trecut cu bine de semifinala de joi seară.

Ce a fost mai uşor a trecut. Greul abia acum începe, căci presiunea finalei şi sprijinul fanilor ne obligă să facem o figură frumoasă în Marea Finală”, sunt cuvintele lui Alex Florea, după anunţarea rezultatelor semifinalei. „Mă simt extraordinar. Am reuşit să ne calificăm în Finală, unde vom fi câştigători, indiferent de locul pe care ne vom clasa. Important este să cântăm cel puţin la fel de bine cum am făcut-o în această seară, pentru a nu-i dezamăgi pe cei care ne-au susţinut pe parcursul acestei călătorii minunate”, a declarat Ilinca la finalul spectacolului.

Fanii din străinătate au posibilitatea să voteze #20 pentru Ilinca şi Alex Florea de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon In Marea Finală România intră în concurs în a doua parte a show-ului, sâmbătă, 13 mai.

decathlon.ro

Voi da totul pe scenă, pentru ca România să strălucească la Eurovision. Parcă ieri făceam primele repetiţii cu Ilinca pentru Selecţia Naţională, chiar dacă, de atunci şi până astăzi am străbătut, alături de Ilinca, un drum greu, dar frumos, de la Bucureşti până la Kiev. Este un moment unic în cariera oricărui artist şi mă bucur de fiecare clipă petrecută în concurs”, mărturiseşte Alex Florea, înainte de Marea Finală.

Îmi doresc să facem un show perfect, pentru ca momentul nostru să rămână în memoria fanilor. Dedic prestaţia noastră din Marea Finală publicului minunat, care ne-a susţinut de-a lungul concursului”, a declarat Ilinca.

Sa nu uitam ca Ilinca Băcilă, unul dintre membrii duo-ului, este pe jumătate…orădeancă. Tatăl ei s-a născut la Oradea, bunicii ei orădeni sunt ambii profesori de muzică, iar o parte din talentul ei muzical i se datorează şi acestor legături cu oraşul nostru.

Citeste si: Piesa cotata cu cele mai mari sanse sa castige finala Eurovision Romania 2017 are legaturi neasteptate cu Oradea.

In aceasta seară, artişti din 10 ţări, din totalul celor 18 participante la a doua semifinală, s-au calificat pentru Finala din 13 mai. Alături de Ilinca şi Alex Florea, în Marea Finală vor merge reprezentanţii Bulgariei, Croatiei, Ungariei, Danemarcei, Norvegiei, Olandei, Austriei, Israel şi Belarus, dar şi cei ai Suediei,  Australiei, Belgiei, Azerbaidjanului, Portugaliei, Greciei, Moldovei, Cipru, Armeniei si Poloniei, calificaţi după semifinala din 9 mai. Ţările „Big Five” – Italia, Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania – şi ţara gazdă, Ucraina, sunt direct calificate în ultima fază a concursului.

În preziua Finalei, reprezentanții celor 26 de tări calificate in ultimul act al concursului au sustinut spectacolul pentru juriu. La fel ca show-urile care au precedat semifinalele pentru public, recitalul nu a fost transmis în direct. Spectacolul va contribui, însă, la fel de mult, în calculele clasamentului final, deoarece a fost votat de juriile de specialitate din cele 42 de țări. Votul lor contează în proporție de 50%, la fel ca cel al publicului.

Am avut emoţii si pentru această seară, când am susţinut spectacolul în faţa juriului. Suntem convinşi că ne vom clasa pe un loc bun şi am încredere în vocea mea, pentru că am avut ocazia să mă antrenez aici în fiecare zi, cu profesoara Cristina Manoliu”, a dezvaluit Ilinca la finalul show-ului. „Am reusit, din nou, să facem un show impecabil, iar acest lucru ne dă încredere înaintea celui mai important moment al concursului”, a punctat Alex, în culisele scenei de la Kiev.