Oradean surprins de radar in timp ce circula cu 136 km/h pe Centura Oradiei
Stiri Oradea

Oradean surprins de radar in timp ce circula cu 136 km/h pe Centura Oradiei

În perioada 30 martie – 1 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 225 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 88.655 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate 15 infracţiuni, opt depășiri neregulamentare şi 13 tamponări.

138 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 42 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 18 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 21 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, sâmbătă, 31 martie a.c., la ora 19.10, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 136 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile

loading...