Oradean surprins de radar in localitatea Les cu 117 km/h. Trei luni va contribui la cresterea calitatii aerului in Oradea, folosind transportul in comun
Stiri Bihor

Oradean surprins de radar in localitatea Les cu 117 km/h. Trei luni va contribui la cresterea calitatii aerului in Oradea, folosind transportul in comun

În perioada 3 – 5 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână au fost aplicate 535 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 231.279 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 48 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 370 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 72 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 10 pietoni, 14 bicicliști, șapte sancțiuni au fost pentru depășiri neregulamentare, șase pentru conducere sub influența alcoolului, trei au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, au fost sancționați șase conducători de vehicule cu tracțiune animală, două sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, alte două au fost pentru lipsa ITP, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

A rămas fără permis pentru trei luni, după ce a fost depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea cu viteză excesivă:

Sâmbătă, 4 martie a.c., la ora 08.12, pe D.N.19 în localitatea bihoreană Leș, a fost depistat în trafic un bărbat de 41 ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 117 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 51 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Ne găsiți și pe Google News