Oradea va investi 32 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru 12 hectare de spatii verzi noi in municipiu
Stiri Oradea

Oradea va investi 32 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru 12 hectare de spatii verzi noi in municipiu

Conform spuselor viceprimarului, administrația locală are în plan construirea și a altor parcuri în Oradea, o parte dintre contracte sunt deja semnate, iar pentru altele se așteaptă semnarea lor.

Este vorba despre parcul Veteranilor, unde este deja semnat contractul de finanțare, este adjudecată licitația și se pregătește finalizarea proiectului, un alt parc se va realiza în cartierul Grigorescu, pentru care proiectul se află în stadiu avansat, și mai sunt parcurile din strada Soarelui și Ion Bogdan.

Toate acestea se realizează în cadrul aceleiași cereri de finanțare, iar inclusiv cu cel de pe Barcăului însumează aproximativ 12 ha de noi spații verzi. Pentru că aceste fonduri europene se dau pentru reconversia anumitor zone, dacă administrația locală ar dori să modernizeze un parc existent din municipiul Oradea și care necesită modernizare, proiectul depus nu ar fi eligibil din aceste fonduri.

În cursul anului viitor toate aceste lucrări, parcul Veteranilor și cele de pe strada Soarelui și Ion Bogdan, vor fi cel puțin începute sau chiar finalizate mare parte din ele, iar asta înseamnă că Oradea va câștiga peste 12 de hectare de spații verzi noi și o investiție de aproximativ de 32 de milioane de lei din fonduri europene, investite în noi spații verzi”, a anunțat viceprimarul Birta.

Foto: ilustrativ

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News