Incepe Oradea Fashion Days, primul festival de moda din Oradea. Organizatorii promit un show demn de circuitul catwalkului
Diverse

Incepe Oradea Fashion Days, primul festival de moda din Oradea. Organizatorii promit un show demn de circuitul catwalkului

Oradea Fashion Days sau ediția pilot a unui festival de moda reprezentativ pentru Oradea și industria modei  din România, menit sa așeze Oradea în agenda principalelor evenimente de moda din Transilvania și din România, se va desfășura în perioada 29-30 noiembrie cu începere de la ora 18.00 în fiecare dintre cele doua zile de festival.

Locul de desfășurare va fi Sala De Evenimente Era Park Oradea care va fi transformata cu aceasta ocazie pe stilul sălilor de prezentări de moda din Milano sau New York datorita unei logisticii impresionante alcătuita din mega screen-uri, sistem de lumini, proiecții, sunet, dimensiunea și circuitul catwalkului.

Accesul la festival este liber în limita celor aproximativ 250 de locuri disponibile pe scaune, întrarea în sala se va putea face cu o jumătate de ora înaintea începerii prezentărilor de moda care vor avea loc în cele doua seri de festival.

Vor defila pe catwalk peste 60 de modele, aparținând organizației MModels Romania dar și top  modele colaboratoare, între acestea fiind prezente și supermodelele MissTV ocazie cu care se vor decerna mai multe titluri de frumusețe feminina și masculina Miss și Mister Oradea 2019, Miss și Mister Bihor 2019 dar și Miss și Mister Transilvania 2019 aparținând Miss TV.

Andreea CerniavschiCoorganizator al festivalului este top modelul Andreea Cerniavschi cea care deține titlul de Miss Transilvania en titre. 

Fotografii acreditați la acest eveniment vor fi coordonați de către fotograful profesionist Ovidiu Gabor membru FIAP și deținătorul unor medalii importante obținute la mai multe Saloane Internaționale de Fotografie. 

Programul festivalului cuprinde doua seri de prezentări de moda, vineri 29 noiembrie de la ora 18. 00 designerul orădean Alina Cristina Ierugan își va lansa colecția de hăinuțe interpretate “Ready To Change” care va fi prezentata de micile modele MModels Kids România iar sâmbăta de la aceeași ora, vor avea loc mai multe prezentări de moda adresate doamnelor și domnilor iubitori de stil și de frumos în cadrul cărora branduri ca Lee Cooper, Zarga Fashion, Narubo, D-Trend Fashion își vor lansa noile colecții de sezon.

Invitata special în cadrul celei de a doua seri va fi designerul Ioana Georgescu care alături de designerul de încălțăminte Mircea Florea își  va lansa noua sa colecție intitulata “Balkanika” prezentata de top modelele organizației MModels Romania. O echipa impresionanta de make up artiști dar și de Hair stylisti condusa de Răzvan Negrut owner Gentlemen’s Raw Barber vor asigura lookul modelelor participante în festival. 

Proiectul aparține Fashion stylist- ului acreditat ANC Marius Molan și este unul menit sa contribuie la implementarea ideii de cultura și civilizație urbana dar și de promovare a orașului Oradea și a județului Bihor și consolidarea turismului în zona. “Moda și stilul vestimentar sunt elemente majore ale educației civice în general și totodată extrem de necesare in contextul actual de dezvoltare continua din punct de vedere urbanistic a orașului Oradea” afirma organizatorul festivalului Marius Molan. 

Festivalul este susținut de către Discover Bihor din cadrul AMD Bihor.