Oradea va avea un inel rutier metropolitan care va lega 3 drumuri nationale.
Stiri Oradea

Oradea va avea un inel rutier metropolitan care va lega 3 drumuri nationale.

Consiliul Județean Bihor va demara procedura de expropriere pentru realizarea proiectului „Inel rutier metropolitan Oradea”.

În ședința extraordinară de vineri, 8 iulie, Consiliului Județean Bihor a incercat adoptatarea unei hotărâriri în acest sens insa nu a intrunit numarul de voturi necesare, urmand ca el sa fie adoptat intr-o alta sedinta.

Suprafața totală care necesită a fi expropriată – terenuri, fără construcții, este de 339.980 mp, pe raza comunelor Nojorid (34.580 mp), Sânmartin (198.545 mp) și Oșorhei (106.855 mp).

Valoarea de despăgubire pentru exproprierea proprietăților este de 7.368.709 lei. Terenurile au fost evaluate conform „Studiului de piață aferent anului 2022 privind fondul imobiliar din Județul Bihor”, întocmit de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România.

Inelul metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri și va asigura legătura cu drumurile naționale DN1, DN 76 și DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva și Arad, și cu centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea, respectiv centura Oșorhei, centura Nojorid și centura Sânmartin.

Execuția lucrărilor va fi realizată pe două tronsoane. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri și este cuprins între Nojorid și viaductul care va fi construit peste DN76, la ieșirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum pornește de la acest viaduct și ajunge în Oșorhei, ocolind localitățile Băile 1 Mai și Cheriu.

Drumul este prevăzut cu două benzi, câte una pe sensul de circulație. Pe traseu vor fi construite două poduri, mai multe girații și două viaducte cu o lungime de 335,8 metri, respectiv 395,8 metri.

Vă reamintim că studiul de fezabilitate a fost aprobat într-o ședință extraordinară din 10 iunie, anul curent. Valoarea totală estimată a investiției este de 289.414.866,11 lei, inclusiv TVA.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național „Anghel Saligny”, din alocările pentru Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Cele două instituții au alocate, împreună, peste 180 de milioane de lei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News