Oradea si-a crescut, de astazi, parcul OTL la 18 tramvaie Imperio
OTL

Oradea si-a crescut, de astazi, parcul OTL la 18 tramvaie Imperio

Parcul operatorului de transport local s-a îmbogăţit cu cel de-al optsprezecelea tramvai Imperio. După ce va fi supus unor probe de anduranță pe traseu, va deservi călătorii alături de celelalte garnituri.

Tramvaiul care a sosit astăzi face parte din cel de-al doilea lot de 10 tramvaie Imperio cumpărat de municipalitate. Primăria Oradea a semnat contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie în data de 19.10.2018, cu Societatea Astra Vagoane Călători S.A, valoarea contractului fiind în valoare de 148.800.000 lei fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai). Primul lot de zece tramvaie a fost livrat anul trecut. Până în luna septembrie 2021 vor sosi şi celelalte două tramvaie achiziționate prin acest contract.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98%, iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități. Tramvaiele sunt prevăzute cu podea coborâtă 100% şi cu instalaţii de validare/taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing.

interlink.ro

Tramvaiele sunt eficiente din punct de vedere energetic și recuperează energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de energie.

Ne găsești și pe Google News