Oradea se pregateste sa devina Statiune Turistica de interes National
Stiri Oradea

Oradea se pregateste sa devina Statiune Turistica de interes National

In sedinta Consiliului Local Oradea, din aceasta saptamana, a fost aprobata depunerea dosarului de atestare a municipiului Oradea ca Statiune Turistica de interes National.

In acest sens edilii au modificat statutul Asociatiei pentru promovarea turismului din Oradea si regiune, astfel incat aceasta sa intreprinda activitati si masuri care sa creasca numarul de turisti, sa dezvolte si sa promoveze turismul din Oradea si regiune, in totalitatea diversitatii sale, atat in tara cat si in strainatate, precum si sa realizeze sau sa acorde suportul necesar elaborarii si implementarii strategiilor de dezvoltare a turismului local, regional si national tinand cont de principiile turismului durabil.

In acest moment Oradea indeplineste toate criteriile pentru a fi declarata Statiune Turistica de interes National, obtinand  un punctaj de trei ori mai mare decat cel necesar pentru aprobarea demersului.

Edilii justifica acest demers ca avand urmatoarele obiective:

  • cresterea vizibilitatii si notorietatii destinatiei (statiunile de interes natioal sunt promovate de Ministerul Turismului)
  • cresterea fluxurilor turistice;
  • posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile sau guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii turistice;
  • crearea unor oportunitati pentru investitorii din turism, care vor putea accesa fonduri europene pentru construirea de unitati de cazare.

Una peste alta, demersul initiat saptamana aceasta va duce la cresterea notorietatii Oradiei nu doar la nivel national, cat la nivel international, dar ce este mai important de retinut, este faptul ca, pentru Oradea, se va deschide o noua axa de finantare, astfel incat edilii sa continue investitiile in infrastructura orasului, dar sa si ofere oportunitate investitorilor din turism.

Foto credit: Adam Freundlich

loading...