Oradea prezentata ca destinatie turistica, de portalul MSN.com. „Oradea s-a transformat foarte mult in ultimii ani”
Stiri Oradea Turism

Oradea prezentata ca destinatie turistica, de portalul MSN.com. „Oradea s-a transformat foarte mult in ultimii ani”

Portalul web msn.com, elogiaza Oradea, intr-o prezentare, alaturi de alte 14 orase din Europa, ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din sud-estul Europei.

Oradea s-a transformat foarte mult in ultimii ani, administratia locala investind foarte mult in refacerea acestui oras istoric„, scrie in prezentarea despre Oradea Margot Miller, un cunoscut publicist de turism.

Prezentarea lauda arhitectura locala, pe care o considera un mix eterogen de cultura romano-maghiara si care, dupa cum spune jurnalistul, „abunda in acest oras

In continuare, Miller, pomenste si de Palatul Vulturul Negru, care „este bogat in baruri si restaurante„, dar aminteste si de Biserica cu Luna, cu al sau mecanism unic in Europa, care urmareste fazele lunii, explicand principiul functionarii acestuia. „Are un mecanism pe fațada sa care urmărește fazele lunii. Partea galbena dispare încet, pe măsură ce luna dispare și se reapare în acelasi timp ce luna reapare pe bolta„.

interlink.ro

In aceeasi prezentare, mai apar si alte doua orase din Romania, Sfantu-Gheorghe, situata Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si care atrage turistii prin plaja idilica de la malul Marii Negre, dar si prin diversitatea faunei, dar si Cluj-Napoca, pe care il numeste Centrul Cultural al Romaniei, elogiind bucataria locala si galeriile de arta.

In acelasi timp, Ministerul Turismului nu a inclus Oradea in clipul pentru promovarea turismului cultural si de city break, din Romania, lansat recent de Ministrul Trif. Oradea alaturi de alte importante orase din tara este complet ignorata. (Puteti urmari clipul AICI)

Foto: Iakov Filimonov

 

Ne găsești și pe Google News