Oradea intra in scenariul rosu! 177 de noi infectari, 3 persoane decedate si 52 de persoane la ATI, in ultimele 24 de ore in judetul Bihor
Sanatate

Oradea intra in scenariul rosu! 177 de noi infectari, 3 persoane decedate si 52 de persoane la ATI, in ultimele 24 de ore in judetul Bihor

In ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 2005 persoane,  si 22.134 persoane cu ambele doze si s-au semnalat  37 de reactii adverse comune si generale. Pana la aceasta data, in judetul Bihor au fost primite 73.812 doze si administrate 67.740de doze.

In ceea ce priveste situatia Covid-19, in ultimele 24 de ore au fost efectuate 625 de teste si au fost semnalate 177 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3 persoane au decedat, iar la ATI sunt in prezent 52 de persoane. De la inceputul pandemiei, in judetul Bihor au fost semnalate 23.166de cazuri si s-au vindecat 20.788 persoane.

In Oradea, rata de infectare a ajuns la 3,15 la mie, depasind pragul critic de 3 la mie, urmand ca, in cazul in  care rata de infectare se pastreaza peste 3 sau creste, CJSU Bihor sa  ia masurile legale conforme cu scenariul rosu

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 16 martie 2021, ora 08:00 – 17 martie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

interlink.ro

Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1634 de persoane carantinate și 845 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 107 societăți comerciale și 53 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, din care 76 cu avertisment scris și 75 cu amenzi în valoare de 40.250 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În aceste misiuni au fost implicați 370 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 66 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 33 au acționat în patrule mixte aplicând 26 de sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 15 cu amenzi în valoare de 10.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) a efectuat 4 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat.

Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 17 cadre ale ISU „Crișana“.

Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea precizează: „Ținând cont de apariția în spațiul european a unor tulpini de coronavirus cu grad ridicat de contagiune, precum și de traficul intens înregistrat la frontiera Bihorului, de zeci de mii de persoane, ne luăm precauțiile necesare pentru a întâmpina un al treilea val al pandemiei. În același timp, campania de vaccinare rămâne o prioritate pentru noi, fiindcă face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, fac un apel către toți bihorenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența. În felul acesta vom contribui, fiecare dintre noi, la efortul comun pe care îl facem în aceste zile cu toții, împreună.”

Ne găsești și pe Google News