Oradea Heritage prezintă Oradea la Bruxelles prin operele artistei fotograf Larisa Birta
Stiri Oradea

Oradea Heritage prezintă Oradea la Bruxelles prin operele artistei fotograf Larisa Birta

Povestea Oradea Heritage Realm, a fost invitată la Bruxelles 2023 Capitala Art Nouveau, printr-un proiect susținut de Réseau Art Nouveau Network.

Nimfele din Oradea Heritage Realm pot fi admirate începând de azi, până în 30 iulie în prestigioasa Galerie – Halles Saint-Géry.

Vizitatorii galeriei vor putea observa palatul în ansamblul lui apoi vor descoperi și sufletul acestuia, reprezentat prin nimfa.


Citeste si: Foto | Nimfele Palatelor, un concept de promovare, unic in Romania, al Oradea Heritage si artistului fotograf, Larisa Birta


Ceea ce vrem să transmitem prin această expoziție este ca trebuie să redescoperim și să reinterpretăm tot ceea ce la început de secol, arhitecții au îndrăznit să proiecteze, să șocheze o lume întreagă, pentru ca noi să celebrăm într-o zi și să admirăm o viață„, explica Oradea Heritage

Proiectul Oradea Heritage Realm a luat ființă datorită artistei fotograf Larisa Birta și a fost creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Conceptul a fost realizat de către Larisa Birta cu ajutorul unui program de editare, inteligență artificială, care prin cuvinte codate transformă imaginea reală într-o imagine fantastică. Programul generează imagini inspirate din câmpurile de cuvinte ce definesc decoruri, forme și culori care completează și se întrepătrund imaginar cu o siluetă feminină. Imaginile fantastice provin din fotografia ce parține în exclusivitate Larisei Birta, fotografii publicate în povestea palatelor orădene și pe site-ul oradeaheritage.ro.

Ne găsiți și pe Google News