Eveniment conex FITO – Spectacol de lectura cu jurnalistul si scriitorul roman Radu-Bogdan Herjeu, in coordonarea artistica a actritei Ioana Dragoș Gajdo
Evenimente

Eveniment conex FITO – Spectacol de lectura cu jurnalistul si scriitorul roman Radu-Bogdan Herjeu, in coordonarea artistica a actritei Ioana Dragoș Gajdo

Teatrul de Stat Oradea va invită astăzi, 7 iunie, de la ora 18:00, într-un spațiu fermecător – Casa Darvas-LaRoche – la spectacolul-lectură „Autorul”  de Radu Herjeu, coordonarea artistică: Ioana Dragoș Gajdo.

Spectacolul se încadrează în secțiunea Evenimente Conexe a Festivalului Internațional de Teatru Oradea, ediția a VIII-a și se va desfășura în prezența autorului. 

Radu-Bogdan Herjeu (n. 11 mai 1970, București) este jurnalist și scriitor român, cu experiență în televiziune, radio și presa scrisă, autor a opt cărți. Piesa „Autorul” a fost nominalizată la Concursul Naţional de Dramaturgie, organizat de Ministerul Culturii, în 2005. Până în prezent, a fost pusă în scenă de Teatrul de Vest din Reșița, Teatrul „I. D. Sîrbu” din Petroșani, Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea și de Teatrul „V. I. Popa” din Bârlad. În 2020 a fost desemnată piesa câștigătoare a lunii ianuarie în cadrul proiectului LECTURI și montată de regizorul Ovidiu Lazăr ca spectacol-lectură la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iași.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii George Dometi, Mihaela Gherdan, Anda Tămășanu, Alin Stanciu și Ioana Dragoș Gajdo.

„Autorul” este o dramă, cu puternice accente comice. Un joc între două lumi: cea reală, a autorului care scrie un text, și cea fictivă, a personajelor create de autor, lumi care se ciocnesc și creează o situație cu adevărat surprinzătoare. 

Ne găsiți și pe Google News