Oradea Heritage isi lanseaza identitatea vizuala
Stiri Oradea

Oradea Heritage isi lanseaza identitatea vizuala

noriel.ro
Oradea Heritage. Oradea își pune în valoare clădirile de patrimoniu reabilitate și se poziționează ca parte reală a moștenirii europene, astfel Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor și-a construit o identitate grafică distinctă.

Oradea Heritage – Parte a Patrimoniului European

Motivația dezvoltării unei identități aparte pentru traseul restaurării clădirilor de patrimoniu, cu valoare artistică, arhitecturală și istorică este dată de necesitatea punerii în valoare a acestora. Capitalul noilor puncte de atracție de pe harta arhitecturii europene, readuse la viață prin eforturile Primăriei Oradea, a constructorilor, restauratorilor și a proprietarilor, merită făcut cunoscut publicului European care țintește în planurile de călătorie destinații cu o astfel de încărcătură culturală.

Oradea Heritage

decathlon.ro

Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor consideră că setul de atracții patrimoniale restaurate pot să fie cuprinse într-un prim pachet de prezentare pentru publicul național sau internațional. Pentru a avea tracțiune și efect un astfel de pachet, a fost necesară dezvoltarea unei identități vizuale sub a cărei umbrelă să fie construite în mod profesionist și coerent activitățile de promovare și informare.

Prestigiul unor astfel de obiective se poate ridica la înălțimea așteptărilor consumatorilor de frumos doar dacă sunt prezentate în materiale și seturi de informații cu aspect vizual avansat din punct de vedere al comunicării și informării. Materialele de comunicare au ca și punct principal de atracție identitatea și simbolul grafic care le definesc. Elementele grafice care însoțesc identitatea au capacitatea de a trasa direcții coerente în prezentarea vizuală.Angela Lupșea, Director al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor.

Mihai Cristian Pop, bine cunoscut în industria publicității, expert în conceperea de mărci comerciale și materiale de promovare, a venit în întâmpinarea nevoilor Fundației odată cu Zilele Art Nouveau Oradea. El a propus ca această serie de evenimente să fie organizate sub umbrela unui concept identitar cu potențial de ancoră, care să poată susține promovarea și atractivitatea arhitecturii de patrimoniu a orașului nostru pe termen mediu și lung. Numele Oradea Heritage face parte, și acesta, din setul de propuneri care azi s-a concretizat și în format vizual.

Punctul de start al alegerii simbolului vizual a fost chiar filosofia care a stat la baza eforturilor de restaurare: dorința de a readuce la viață pilonii de valoare care ne poziționează ca oraș cu o istorie artistică, culturală și arhitecturală la cel mai înalt nivel European. Motivația renașterii frumuseților de altă dată, asociată cu bucuria și încântarea celor care le privesc, an de an, ne-a dus la alegerea bulbului de floare ca simbol constructiv pentru logo-ul Oradea Heritage. Bulbul este definiția renașterii frumuseții odată cu fiecare ciclu de viață. Așa cum Oradea readuce lumii și noilor generații frumusețea orașului, așa cum a fost el atunci cand aceste obiective au fost construite – în același fel bulbul redă, în fiecare an, șansa bucuriei de a vedea o nouă floare care înflorește. Un simbol al continuității, al garantării și perpetuării iubirii de frumos și de viață.” Mihai Cristian Pop, Director General al agenției Globencer.

Oradea Heritage este un nume nou, o identitate proaspată și bine poziționată ca parte a moștenirii europene. În acest fel putem să construim pentru publicul interesat un set de mesaje atractive care să aiba ca efect vizitarea orașului nostru.

Componente ale identității vizuale Oradea Heritage:
  • Logo
  • Simbolul grafic din logo
  • Aplicațiile logo-ului
  • Birotică  și altele colaterale cum sunt cadouri personalizate, îmbrăcăminte personal în obiective turistice etc.

Atât orădenii cât și turiștii pot să acceseze evenimentele Oradea Heritage sau să cunoască istoria și detaliile arhitecturale ale clădirilor monument, ghidați de platforma online www.oradeaheritage.ro, lansată odată cu nouă identitate. Pe website-ul oradeaheritage.ro sunt prezentate clădirile de patrimoniu cu informații și date de orientare. Aici se pot urmări seriile de evenimente organizate sub umbrela Oradea Heritage și alte inițiative ale Fundației de Protejarea Monumentelor Istorice din Județul Bihor.

Prin intermediul Oradea Heritage pasionații pot avea acces și în multe din clădirile care nu sunt încă deschise pentru vizitare. Punctual, la intervale regulate, Oradea Heritage facilitează accesul unor grupuri de doritori și în astfel de locuri inaccesibile dar de o frumusețe rara. Platformele de socializare, Facebook si Instagram, utilizate de Oradea Heritage prezintă multe imagini din astfel de locuri.

Oradea Heritage își propune să evolueze permanent atât prin promovarea noilor obiective de patrimoniu restaurate cât și prin punerea în valoare a acestora.

Ne dorim să facem Oradenii mândri de patrimoniul lor și prin eforturi susținute să ducem orașul nostru cât mai departe în ceea ce privește recunoașterea lui ca parte a esenței, istoriei și culturii europene.