Oradea: Doua noi proiecte de infrastructura rutiera anuntate de primarul Ilie Bolojan
Stiri Oradea

Oradea: Doua noi proiecte de infrastructura rutiera anuntate de primarul Ilie Bolojan

Doua proiecte noi de infrastructura rutiera au fost anuntat de primarul Ilie Bolojan, in cadrul unei conferinte de presa, desfasurate saptamana trecuta, respectiv prelungirea drumului expres si drumul de nou de legatura dintre Oradea si Osorhei.

Un proiect important pentru infrastructura rutieră a orașului, a spus Ilie Bolojan, este prelugirea drumului expres de pe strada Bihorului până la girația de la Real Episcopia, acest drum asigurând un acces mult mai facil în zona de deal, dinspre intrarea în zona Biharia, Satu Mare și decongestionând circulația în zona cartierului Episcopia.

Lucrările au fost licitate, s-a realizat organizarea de șantier. Lucrările efective au început dinspre zona Episcopia, în a doua jumătate a lunii septembrie urmând să înceapă și lucrările la pasajul din zona respectivă, care va asigura conectarea zonei înălțate, dealurile din Episcopia la zona de jos. Lucrările ar urma să se desfășoare pe parcursul următoarelor 13 luni, în așa fel încât în toamna anului viitor să fie finalizate. În paralel vom derula și lucrările de reabilitare a străzii Bihorului și de asfaltare a străzilor care coboară de pe deal pe strada Bihorului”.

Un alt proiect important pentru oraș este drumul Podgoria – Fughiu, drumul nou de legătură între Oradea și Oșorhei.

Astăzi, comisia de recepție a recepționat proiectul tehnic. Conform acestuia, valoarea lucrărilor este de 4,49 milioane de lei plus TVA. Săptâmâna viitoare se va da ordinul de începere a lucrărilor, iar cel târziu la jumătatea lunii septembrie, lucrările vor începe efectiv, în așa fel încât toate aceste lucrări să fie finalizate în următoarele zece luni. Astfel, estimăm că la finalul verii viitoare acest drum va fi gata. În paralel derulăm o licitație cu valoare mai mică pentru a colecta apele pluviale din zona de dealuri Podgoria, dar și pentru a realiza cateva trotuare în această zonă”, a mai completat primarul.

Lungimea drumului de legătură Oradea – Oșorhei este de 3,6 km, iar lățimea este de 5,5 m.

loading...