Oradea a sarbatorit 98 de ani de la eliberarea ei. 20 aprilie 1919, intrarea trupelor romane in oras. (FOTO)
Evenimente

Oradea a sarbatorit 98 de ani de la eliberarea ei. 20 aprilie 1919, intrarea trupelor romane in oras. (FOTO)

Primăria municipiului Oradea, în colaborare cu Garnizoana Oradea, a organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a 98 de ani de la intrarea armatei române, conduse de generalul Traian Moşoiu, în Oradea, la 20 aprilie 1919.

Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă de comemorare a eroilor, la Biserica cu Lună, după care alaiul format din oficialități s-a îndreptat către statuia Generalului Traian Moşoiu, unde primarul Ilie Bolojan le-a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia şi importanţa zilei de 20 aprilie pentru orădeni. 

Despre semnificaţia istorică a acestei zile a vorbit şi col. (r.) Grigore Bartoş, iar corul „Traian Moșoiu” a susținut un scurt recital de cântece patriotice, manifestările încheindu-se cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuia generalului Traian Moşoiu de către reprezentanţii instituţiilor locale și defilarea gărzii de onoare.

Citeste si: Eliberarea Oradiei sarbatorita pe 20 aprilie. Ce spuneau ziarele vremii

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.