DSP Bihor a fost aprovizionata cu 3 tipuri de vaccin gratuit pentru copii
Sanatate

DSP Bihor a fost aprovizionata cu 3 tipuri de vaccin gratuit pentru copii

La D.S.P. Bihor au sosit, în seara zilei de ieri, 19.04.2017, trei tipuri de vaccin: Hexavalent, Hepatitic B pediatric şi Tetravalent primite gratuit prin repartiţie de la Ministerul Sănătăţii, se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Bihor.

Începând de azi, 20.04.2017, instituţia noastră a demarat distribuirea către medicii vaccinatori a dozelor primite; distribuirea se va desfăşura până în data de 25.04.2017, mai arata comunicatul

  • Cantitatea de vaccin hexavalent primită a fost de 1250 doze; acest vaccin se administrează la vârstele de 2, 4 şi 11 luni de viaţă.
  • Vaccinul Hepatitic B pediatric preluat, în cantitate de 144 doze, va fi transmis către maternităţi unde vor fi vaccinaţi copiii născuţi din mame care sunt pozitive la antigenul hepatitei B (AgHBs).
  • Vaccinul tetravalent se administrează copiilor în vârstă de 6 ani, D.S.P. Bihor a fost aprovizionat cu 3500 doze.

Medicii de familie au fost informaţi şi au început să preia de la D.S.P. Bihor dozele de vaccin repartizate conform catagrafiei efectuate.

interlink.ro

DSP Bihor invita, pe această cale, părinţii sau susţinătorii legali ai copiilor eligibili pentru vaccinare să se prezinte, împreună cu copilul, la cabinetul medicului de familie pentru a beneficia gratuit de administrarea vaccinului. Vaccinarea este cea mai simplă metodă de prevenire a unor afecţiuni infecţioase grave la sugari şi copii; administrarea dozelor de vaccin recomandate asigură o şansă de viaţă sănătoasă încă de la începutul vieţii.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0