Oficial! Primul zbor de pe Aeroportul Oradea. Ce operator a anuntat ca va efectua curse
Stiri Oradea Turism

Oficial! Primul zbor de pe Aeroportul Oradea. Ce operator a anuntat ca va efectua curse

Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, anunţă noi zboruri pe aeroportul din Oradea, începând cu luna aprilie a anului 2017.

Începând cu 27 aprilie 2017, Oradea va beneficia de un zbor direct Oradea-Constanța și retur, cu o frecvență de 1 zbor/săptămână, operat de compania Blue Air. Noua conexiune este extrem de importantă pentru dezvoltarea turismului, existând un potenţial de trafic în ambele direcţii, atât în perioada sezonului estival cât şi în perioada de extrasezon, Oradea putând deveni o destinaţie de city break, beneficiind de resursele apei termale, istoria oraşului şi de o agendă de evenimente atractivă.

Introducerea de noi zboruri interne face parte din strategia de atragere a turiştilor în Oradea – Băile Felix pe care Asociaţia o are în implementare. Deschiderea acestei noi rute este o premieră, în ultimii 25 de ani singurul zbor direct intern fiind cel către Bucureşti.

„Pregătirea acestui proiect a început cu un an în urmă, când, alături de Asociația Litoral Delta-Dunării, am inițiat discuții concrete, pentru deschiderea de noi zboruri interne care să susțină dezvoltarea turistică, cu Tarom și Blue Air. Apreciem și ne bucurăm de cooperarea și deschiderea conducerii Asociației Litoral Delta-Dunării în acest proiect, și ne bucurăm că începând din aprilie 2017, drumul spre litoralul românesc va fi mult mai scurt pentru cei din regiune, inclusiv Ungaria, la fel cum Oradea și Băile Felix nu vor mai fi la 14 ore distanță pentru cei care își doresc să ne viziteze. Fără colaborarea, sprijinul și efortul comun, acest proiect nu s-ar fi putut realiza. De asemenea mulțumim companiei Blue Air pentru profesionalismul și deschiderea de care au dat dovadă. Suntem convinși că vom putea colabora și pentru dezvoltarea unui flux turistic pe zborul de Oradea-Torino pe care-l vor opera în curând de pe Aeroportul din Oradea”, a declarat Mihai Jurca, directorul APTOR.

În perioada următoare, APTOR va începe discuții cu agenții de turism și chiar hoteluri pentru a pregăti pachete turistice care să țintească populația acoperită de Aeroportul Constanța. Foarte importantă va fi și activitatea de promovare, pe care APTOR o va definitiva alături de Asociația Litoral Delta-Dunării în vederea atragerii cât mai multor persoane către aceste două destinații.

Acest proiect este a doua inițiativă cu succes, după charterele cu Tel Aviv, pe care Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune o duce cu succes la bun sfârșit, în vederea dezvoltării turismului local. În condițiile în care turiștii românii sunt cei mai numeroși, deschiderea unui zbor care să conecteze două colțuri ale țării cu două dintre cele mai importante oferte turistice la nivel național, litoral și termal, este un pas important pentru creșterea numărului de turiști și dezvoltarea turismului la nivel național. Într-un context în care zborurile de tip low-cost sau charter sunt cele mai uzitate modalități de transport pentru turiști, deschiderea de noi destinații care să fie operate de pe aeroportul din Oradea este singura șansă pentru crearea unor volume importante de turiști.

Orar zboruri Oradea – Constanta si retur:

  • 0B477 Constanța 13:00-14:15 Oradea – in fiecare zi de Luni ale saptamanii
  • 0B478 Oradea 14:45-16:00 Constanța – in fiecare zi de Luni ale saptamanii

Pret bilete de avion Oradea – Constanta si retur: 

Biletele de avion din și spre Constanța sunt disponibile la tarife începând de la 89,90 lei – tarif pe segment de zbor, TVA și taxe incluse. Tarifele includ gratuit 1 bagaj de mână în limita a 10 kg. In plus se va oferi un snack gratuit pe timpul zborului și 1 bagaj de cală în limita a 32 kg.

Prin aceasta legatura aeriana cu Constanta, Oradea poate atrage usor turistii veniti pe litoral, stiindu-se faptul ca pe Aeroportul din Constanta se opereaza zboruri din Istanbul, Atena, Milano sau Londra. In plus, in Portul Constanta, acosteaza in fiecare an feriboturi din Turcia, Georgia, Ukraina, dar si din Europa de Vest, venite pe Dunare.

Astfel ca oferta turistica a Oradiei trebuie sa fie una atractiva, mai ales ca acum turistii ajunsi in Constanta sunt la 1 ora de zbor distanta fata de orasul nostru

loading...