O persoană a fost rănită în urma unui incendiu produs în Marghita. Victima a fost transportata cu elicopterul SMURD la spital
Stiri Bihor

O persoană a fost rănită în urma unui incendiu produs în Marghita. Victima a fost transportata cu elicopterul SMURD la spital

În cursul zilei de miercuri, 03 mai a.c., echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au fost mobilizate pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj situat în curtea unei gospodării de pe strada 1 Decembrie din localitate, eveniment în urma căruia un bărbat a fost grav rănit.

Până la sosirea echipajelor, doi pompieri din cadrul aceleiași subunități, aflați în timpul liber, care treceau prin zonă, au intervenit pentru gestionarea evenimentului, întrerupând alimentarea cu energie electrică a construcției și evacuând din garajul cuprins de flăcări, două butelii cu argon.

Sosite în cel mai scurt timp la fața locului, forțele de intervenție au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta generalizat la un autoturism aflat în garaj și la acoperișul construcției, respectiv pentru protecția unei anexe lipite de garajul incendiat și a casei aflate în apropiere.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și membrii echipajului medical care încadrează elicopterul SMURD au acordat îngrijirile medicale necesare fiului proprietarului, în vârstă de 40 de ani, care s-a rănit încercând să stingă incendiul înaintea sosirii pompierilor.

Victima, care a suferit arsuri la nivelul capului, toracelui și mâinilor, a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD.

Pompierii militari au stins focarele în aproximativ 15 minute, reușind să salveze anexa lipită de garaj și casa expusă riscului de incendiere.

 Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului,  folosirea unui dispozitiv de sudură, fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Au ars autoturismul aflat în interiorul garajului, acoperișul construcției și elemente de mobilier.

Ne găsiți și pe Google News