O oradeanca a uimit Londra, la Targul de alimente naturale, cu un produs unic in lume
Diverse

O oradeanca a uimit Londra, la Targul de alimente naturale, cu un produs unic in lume

Un produs alimentar unic în lume, a fost prezentat de o româncă din Oradea, în premieră mondială, la un târg de alimente naturale din Londra. Numit fructonată, acesta este obţinut fără zahăr, fără fierbere şi fără aditivi, din culturi ecologice, relateaza Radio Romania Actualitati.

De profesie inginer în industria alimentară, Simona Bişboacă, a declarat că a lucrat şapte ani, alături de soţul său, pentru a obţine acest produs, care seamănă cu o pastă de fructe ajunse la maturitate, bine coapte, din culturi ecologice certificate, fără adaos de zahăr, conservanţi sau aditivi alimentari.

Fructonata poate fi consumată în mixuri cu iaurt sau cereale la micul dejun sau gustări, în deserturi crude chiar şi pentru bebeluşi.

La târgul de la Londra, cea mai mare expoziţie europeană pentru produse naturale şi ecologice, au fost prezente peste 700 de companii ca expozanţi din 91 de ţări şi peste 10 mii de reprezentanţi ai unor companii din domeniul alimentar.

În 2012, Simona Bişboacă a uimit  savanții de la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia, fiind medaliată cu aur şi argint pentru două produse originale, cel mai puternic antioxidant denumit „Antioxi Vita” şi propolis dizolvat în apă, fără alcool.

Tot în acelaşi an, ea a participat, alături de soţul ei, Ioan Bişboacă, şi de fratele ei, Adrian Timar, la Salonul Internaţional de Invenţii în Agricultură şi Industrie Alimentară “Agroarca” din Croaţia, oraşul Slatina, unde a obţinut noi premii. Este vorba despre două plachete de aur. “Ne-am prezentat cu patru produse. Două dintre acestea, marmelada fără fierbere şi aditivul alimentar  natural, au fost expuse pentru prima dată. Marmelada crudă s-a bucurat de un succes neaşteptat“, declara atunci Simona Bişboacă.

Sursa foto: Facebook