O noua vânătoare de comori arhitecturale în Oradea
Diverse

O noua vânătoare de comori arhitecturale în Oradea

Duminică, 25 august revenim la Oradea pentru o nouă Vânătoare de comori arhitecturale. Este a patra Vânătoare pe care o facem în Oradea (ultima a fost pe 8 iunie, că să sărbătorim Ziua Internațională a Art Nouveau-ului) și ne bucurăm mult că numărul participanților orădeni crește de la o ediție la altă, anunta organizatorii

Participanții la jocul urban tip competiție vor căuta, descoperi, redescoperi, admira, fotografia micile și marile comori arhitecturale din zona istorică a Oradei.

Jocul urban preferat de peste 2000 de persoane se desfășoară de la ora 8:30 într-un timp delimitat în care participanții trebuie să găsească cât mai multe indici. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, orașului. Practic, echipele de vânătorii caută uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni si multe altele.

Oradea este capitala Art Nouveau-lui în România și pentru că avem o mică slăbiciune pentru acest stil atât de ornamental și complex care se găsește preponderent în vestul țării, ne-am propus să revenim de cel puțin două ori pe an, să ne asigurăm că atât orădenii, cât și vilegiaturiștii se familiarizează cu acest stil și îl apreciază la adevărata lui valoare.” spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Înscrieri și informații detaliate pentru vânătoarea de la Oradea https://eventbook.ro/other/bilete-vantoarea-de-comori-arhitecturale-in-oradea.

Pentru cei care vor să descopere și comorile arhitecturale din Cluj, avem un pachet cu un preț special. Astfel, cei pasionați de arhitectură pot (re)descoperi 2 orașe într-un singur weekend, 24-25 august –  înscrieri: https://eventbook.ro/other/bilete-vanatoare-de-comori-arhitecturale-abonament-cluj-napoca-oradea

Despre Vânătoarea de comori arhitecturale

Organizată de peste 7 ani, vanătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care participanții devin turiști în orașul lor, se familiarizează cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și învață într-un mod distractiv să-l privească altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia, Brăila, Arad sau Mediaș, acest concept de evenimente propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.

Persoană de contact: