O noua Scoala de Vara la Facultatea de Drept din Oradea. De aceasta data este adresata studentilor de la licenta si master
Educatie

O noua Scoala de Vara la Facultatea de Drept din Oradea. De aceasta data este adresata studentilor de la licenta si master

După ce a organizat o școală de vară dedicată liceenilor, Facultatea de Drept a Universității din Oradea organizează un nou eveniment similar, dar care, de această dată, se adresează studenților de la programele de licență și master.

Între 17-19 iulie 2023, Facultatea de Drept organizează Școala de vară „ADMITEREA ÎN PROFESIILE JURIDICE”, activitate aflată la ediția a II a. Evenimentul face parte din seria „Facultatea de drept la ceas aniversar” și este dedicat împlinirii a 30 de ani de la reluarea învățământului juridic la Oradea.


Citeste si: Facultatea de Drept din Oradea organizeaza Școala de vară IURIS pentru elevii claselor IX-XII


Acest demers își propune creșterea gradului de familiarizare a absolvenților noștri, de la programele de licență și master, cu aspectele legate de examenele de admitere în profesiile juridice”, explică decanul Facultății de Drept a Universității din Oradea, conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș.

Pentru a atinge acest obiectiv, date fiind opțiunile pe care viitorii candidați la aceste examene le au, programul școlii de vară a fost structurat pe zile de lucru tematice.

În fiecare dintre aceste zile Școala de vară va avea ca invitați juriști cu experiență în domeniu, care le vor vorbi participanților despre provocările concrete ale profesiei. „Este de dorit ca absolvenții noștri să activeze în diferite ramuri ale Dreptului. De aceea, pe parcursul celor trei zile, i-am invitat pe: procuror Matei Monica, procuror general adjunct, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, consilier juridic Ioana Sasu-Sbârciog, decan al C.C.J. Bihor, judecător dr. Mihail Udroiu, Curtea de Apel Oradea, avocat Adrian Stancu, decan Baroul Bihor, avocat Marina Oros, consilier Baroul Bihor, Ligia Melinda Oala, Director al Cancelariei și Alice Lupeș, Șef Serviciu Juridic, Instituția Prefectului Județului Bihor”, detaliază conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș.

De asemenea, la Școala de vară a Facultății de Drept vor vorbi și tineri juriști, care au promovat recent examenele de admitere în profesie. Ei le vor destăinui participaților detalii legate de modul concret în care s-au pregătit (bibliografie utilizată, mod de lucru, pregătirea efectivă a examenului), despre experiențele trăite în anii de început ai profesiei sau pregătirea lor în cadrul INM sau INPPA. Dintre aceștia invitați organizatorii îi amintesc pe: Florin Somyai, auditor de justiție, INM, av. Daria Malița, av. Ionu Pop, Baroul Bihor.

Fiecare secțiune a cursurilor Școlii de vară a Facultății de Drept va fi moderată de către un cadru didactic, participanții fiind încurajați să adreseze întrebări despre profesia vizată și despre modul de desfășurare a examenelor de admitere.

Activitățile se vor derula la Facultatea de Drept a Universității din Oradea (sala festivă 013, parter), fiind dedicate exclusiv studenților și absolvenților facultății, de la ciclul I – licență, respectiv ciclul II – master. Participarea se face ca urmare a înscrierii prealabile, prin email la adresa: conferinta.drept@uoradea.ro (nume, prenume, anul absolvirii/anul de studiu), până la data de 15 iulie 2023 (inclusiv).

Ne găsiți și pe Google News