Facultatea de Drept din Oradea organizeaza Școala de vară IURIS pentru elevii claselor IX-XII
Educatie

Facultatea de Drept din Oradea organizeaza Școala de vară IURIS pentru elevii claselor IX-XII

În perioada 13-15 iulie 2023, ”Facultatea de Drept la ceas aniversar – 30 de ani de la reluarea învățământului juridic la Oradea” organizează Școala de vară IURIS care se adresează elevilor din clasele a IX a până la clasa a XII – a, inclusiv, activitate aflată la ediția a II – a.

Acest demers își propune să ofere o perspectivă de ansamblu referitoare la oportunitățile pe care absolvirea Facultăţii de Drept le generează, precum şi servicii de consiliere într-o viitoare carieră de jurist. Alegerea unei cariere reprezintă un moment deosebit de important în viața oricărui absolvent de liceu. Opțiunile sunt variate, iar o atare alegere este necesar a fi făcută în cunoștință de cauză.

Activitățile programului Școlii de Vară IURIS se vor desfășura în incinta Facultății de Drept a Universităţii din Oradea, Bulevardul Gen. Gh. Magheru, nr. 26. În desfășurarea activității vor fi implicate cadre didactice ale Facultății de Drept împreună cu specialiști din domeniul juridic și al administrației publice, precum și studenți membrii ai ELSA Oradea.

Pe parcursul a celor trei zile, în cadrul Facultății de Drept se vor desfășura diferite activități, precum:

  • Workshop: Protecția persoanelor prin intermediul normelor dreptului. Scurtă introducere în domeniul Ştiinţelor penale – lector univ.dr. Bogdan BODEA, avocat,
  • Workshop: Drepturile şi obligaţiile constituţionale ale cetăţenilor români – lector univ.dr. Simina GOIA,
  • Workshop: Relaţiile de familie în dreptul românesc – conf. univ.dr. Oana MIHĂILĂ
  • vizita în Campusul Universității din Oradea precum și vizitarea Palatului Justiției, respectiv elevii vor avea ocazia de a purta un dialog cu specialiști din cadrul Instituției Prefectului județului Bihor și ai Autorității Electorale Permanente, Biroul județean.

Organizatorii reprezentați de domnul Decan conf.univ.dr. Cristian Miheș, prin Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea au plăcerea de a invita elevii să participe la Școala de Vară destinată exclusiv lor și le mulțumesc  tuturor celor care s-au înscris, precum și tuturor celor care au contribuit la derularea acestei activități.

Ne găsiți și pe Google News