O noua investitie de 50 de milioane de euro si 200 de noi locuri de munca in Oradea.
Stiri Oradea

O noua investitie de 50 de milioane de euro si 200 de noi locuri de munca in Oradea.

Primarul Florin Birta, a anuntat intr-o conferinta de presa, sustinuta astazi la Priamria Oradea ca o firma poloneza specializata pe sticlarie va investi 50 de milioane de euro la Oradea. 

Din totalul investiției de minim 50 mil Euro, 20 mil au fost planificați pentru construcția halei de producție, iar 30 mil Euro pentru utilaje si echipamentele necesare.

Aceasta este a treia mare investitie de anul acesta, dupa ce tot in acest an a fost semnat contractul cu firmele STIHL si Nokian Tyres, valoarea totala a investitiilor de anul acesta ajungand la peste 800 de milioane de euro.


Citeste si: Oradea este noul pol de crestere economica din zona de vest a tarii, cu investitii de peste 800 de milioane de euro in 2022. Ce are Oradea in plus fata de alte judete


Anul trecut Oradea a atras investitii de peste 400 de milioane de euro, asadar ajungand in doi ani ca totalul investitiilor in Oradea sa fie de peste 1,2 mld. de euro,  cea mai mare suma atrasa de vreun oras din Romania, in ultimii 2 ani.

Societatea Press Glass Production SRL, companie subsidiară PRESS GLASS HOLDING SA. din Polonia, intenționează să construiască in Oradea, in Parcul Industrial Euobusiness IV, din str. Corneliu Baba, pe o suprafață de teren de aproximativ 80.000 mp si va genera peste 200 de noi locuri de munca.

 Reprezentanții companiei PRESS GLASS au declarat ca au ales Oradea, dupa indelungi studii de piata, datorită infrastructurii realizate până in prezent de către municipalitate, a facilităților oferite, precum si datorită proiectelor dezvoltate, deschiderii si profesionalismului echipei ADLO SA.

Este vorba despre firma Press Glass care intenţionează să investească în Oradea pe o suprafaţă de 8 hectare aproximativ 50 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro sunt planificaţi pentru construcţia halei şi 30 de milioane de euro pentru utilaje. Firma Press Glass activează în domeniul fabricării de produse finite precum prelucrarea şi fasonarea sticlei plate. Ei vor activa în Parcul Industrial Eurobusiness IV”, a explicat edilul oradean in conferinta de presa.

Despre PRESS GLASS

Compania PRESS GLASS și-a început activitatea în anul 1991 având ca obiectiv principal producerea de rame pentru ferestre. În următorii zece ani, și-a stabilit poziția de principal producător polonez de unități de geam termoizolant.

Începând cu anul 2001 compania s-a angajat în vânzărea în alte țări și a construit fabrici suplimentare în Polonia. De asemenea, și-a extins oferta către noi segmente de piață. Compania a devenit cel mai mare producător european de sticlă plată prelucrată pentru industria construcțiilor. Primele filiale străine au fost înființate în 2014 și ulterior în anul următor, primele fabrici de producție străine.

Pe piața globală oferă produse sub marca PRESS GLASS, iar pentru piața rezidențială din Marea Britanie sub marca GLASS SYSTEMS.

În anul 2015, a fost înființată o fabrică în Croația și a preluat patru fabrici în Regatul Unit. În 2017, a început producția în Statele Unite și au preluat încă două fabrici în Marea Britanie.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News