O noua editie a Festivalului “Oul de Paști” de la Dragoteni(Remetea-Bihor), va avea loc pe 25 aprilie
Stiri Bihor

O noua editie a Festivalului “Oul de Paști” de la Dragoteni(Remetea-Bihor), va avea loc pe 25 aprilie

Agenția de Management al Destinației Bihor participă și în acest an, în calitate de partener, la evenimentul: FESTIVALUL ,,OUL DE PAȘTI”, organizat în data de 25 aprilie, în localitatea Drăgoteni (comuna Remetea). La eveniment sunt așteptați toți cei care apreciază artă tradițională, care iubesc și respectă valoarea creației meșterilor populari bihoreni.

Ajuns la cea de a XXIII-a ediție, Festivalul ,,Oul de Paști” este dedicat tradiției încondeierii ouălor. aducând laolaltă pe toți cei dornici să-și exprime dragostea și respectul pentru frumos, pentru valorile culturale materiale și spirituale românești.

În cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe concursuri, care au ca scop cunoașterea obiceiurilor, a tradiţiilor și a meșteșugurilor locale. De asemenea, se dorește promovarea tradiţiilor culturale locale, precum şi conştientizarea protejării şi conservării acestora.

Pe lângă concursul de încondeiat ouă, programul evenimentului mai include şi alte secţiuni: compoziţii plastice cu tematică religioasă (picură de icoane pe sticlă), concurs de bătut toaca,  interpretarea unor cântece şi poezii cu tematică religioasă, prezentarea celui mai frumos costum popular.

Festivalul se va desfăşura la Şcoala Primară nr. 2 din Drăgoteni şi va începe la ora 9, cu primirea și prezentarea participanților. Între orele 10.00 şi 13.00 vor avea loc concursurile, iar între orele 13.00 și 30.30 se va face premierea câștigătorilor.

Sărbătoarea încondeierii ouălor vă oferă oportunitatea de a descoperi o parte a creațiilor populare locale, precum și posibilitatea de a achiziționa ouă încondeiate sau icoane pictate pe sticlă.

 

loading...