O firma austriaca, cu ingineri fosti absolventi ai Universitatii Oradea, a dotat laboratorul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, din Oradea, cu tehnica si echipamente noi si moderne
Educatie

O firma austriaca, cu ingineri fosti absolventi ai Universitatii Oradea, a dotat laboratorul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, din Oradea, cu tehnica si echipamente noi si moderne

De câteva zile studenții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației au la dispoziție un laborator nou și modern.

Laboratorul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, dedicat disciplinelor de Echipamente Electrice, Materiale Electrotehnice și Tehnologii Electrice, își consolidează reputația printr-o nouă etapă de dezvoltare și inovație, ca urmare a finalizării unui proiect  INO-Transfer, realizat în parteneriat cu filiala din Oradea a firmei austriece Schrack.

„Ne bucurăm să avem oportunitatea de a colabora cu Schrack, pentru a consolida și extinde resursele laboratorului nostru. Această asociere reprezintă un angajament ferm pentru excelență academică și pregătirea viitoarelor generații de profesioniști în domeniul echipamentelor electrice și tehnologiilor conexe, inclusiv prin parteneriate internship pentru studenții Universității din Oradea.  Acest parteneriat ne-a dat ocazia ca, în domeniul cercetării, să realizăm un modul experimental și să publicăm trei lucrări științifice în cadrul unor conferințe internaționale cotate ISI”, declară ș .l. dr. ing. Claudia Olimpia Stașac, managerul proiectului INO_Transfer.

Contribuția firmei Schrack Technick constă într-o gamă variată de echipamente. Printre acestea se numără relee, contactoare, întreruptoare diferențiale, elemente de conectică și tehnologii electrice de ultimă generație.

Această colaborare este rezultatul eforturilor continue de a furniza educație de calitate și de a oferi un mediu propice pentru cercetare și dezvoltare academică. Echipamentele furnizate vor servi ca instrumente esențiale în adaptarea în practică a conceptelor teoretice, facilitând înțelegerea și experimentarea directă în diverse domenii ale echipamentelor electrice și tehnologiilor asociate.

„Apreciem enorm contribuția și sprijinul oferit de către compania Schrack Technik. Această colaborare este o oportunitate valoroasă pentru a îmbunătăți calitatea educației și pentru a permite studenților noștri să se familiarizeze cu cele mai avansate tehnologii din domeniul echipamentelor electrice. De asemenea realizarea acestui proiect este o dovadă vie a păstrării și dezvoltării legăturilor dintre Universitatea din Oradea și absolvenții ei. Inginerul Marius Chiș, director al Schrack  Technik Oradea, este absolvent al facultății noastre”, a mai adăugat  ș .l. dr. ing. Claudia Olimpia Stașac.

Directorul Scheack Technik Oradea, Marius Chiș afirmă că toți inginerii firmei pe care o conduce sunt absolvenți ai Universității din Oradea. „Ne-am dorit colaborarea cu Universitatea din Oradea și pot să vă spun că lucrăm, împreună, în cele mai bune condiții. Încă de la început, a existat o deplină deschidere din partea ambelor părți. Așa că nu ne putem dori decât ca această colaborare să meargă mai departe”, spune inginerul orădean.

Ne găsiți și pe Google News