Actiune de amploare a politistilor bihoreni, noaptea trecuta, pe drumurile din Bihor. Aproape 1000 de soferi au fost testati pentru consumul de alcool si droguri.
Stiri Bihor

Actiune de amploare a politistilor bihoreni, noaptea trecuta, pe drumurile din Bihor. Aproape 1000 de soferi au fost testati pentru consumul de alcool si droguri.

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie a.c., în intervalul orar 22.00 – 06.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe drumurile publice din județul Bihor și pe raza municipiului Oradea, pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, pentru prevenirea și combaterea traficului, consumului ilicit de droguri sau substanțe interzise, a infracțiunilor contra patrimoniului și persoanei și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunităților locale.

În cadrul amplei acțiuni, au fost legitimate 1.602 persoane. De asemenea, au fost verificate 1.078 de autovehicule, 9 societăți comerciale și au fost efectuate 970 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 45.860 de lei.

Totodată, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Din totalul sancțiunilor, 53 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 13 au fost conform prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 6 la alte acte normative.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 9 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducere sub influența alcoolului și 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost depistate două persoane urmărite național.

Foto: arhiva

Ne găsiți și pe Google News