Noua irakieni si marocani prinsi in apropiere de Bors, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara
Stiri Bihor

Noua irakieni si marocani prinsi in apropiere de Bors, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara

chilipirul-zilei.ro/
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Politiei de Frontieră Borş au depistat nouă cetățeni din Irak şi Maroc, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ajutaţi de un cetăţean bulgar, care i-a transportat până în apropierea graniței cu Ungaria.

În data de 27.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Borş,  judeţul Bihor, pe timpul executării unor acțiuni specifice, au observat un microbuz care s-a deplasat până în apropierea frontierei şi din care au coborât mai multe persoane.

La vederea echipajului poliţiei de frontieră, şoferul a abandonat persoanele și a demarat în viteză, fiind ulterior oprit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Salonta.

În cadrul primelor verificări s-a stabilit faptul că persoanele care au coborât din microbuz sunt opt cetățeni din Irak și unul din Maroc, cinci femei şi patru bărbaţi, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, toţi solicitanţi de azil în România.

decathlon.ro

Totodată, șoferul microbuzului  a fost identificat ca fiind cetăţeanul bulgar A.D., în vârstă de 36 ani. Acesta a declarat că a preluat persoanele din Timişoara și le-a transportat până în apropierea graniței, cu scopul de a le facilita trecerea frontierei în Ungaria.   

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat celor 9 migranți, iar şoferului bulgar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.