Noua Acropola Oradea va invita la un nou curs de ntroducere in filosofie
Diverse

Noua Acropola Oradea va invita la un nou curs de ntroducere in filosofie

noriel.ro
Noua Acropola Oradea, va invita, joi, 15 martie, ora 19:00,  la un curs de introducere în filosofie, în care vom vedea mai multe idei din diferite filosofii și cu siguranță vom găsi răspunsuri la întrebările pe care le avem despre noi și umanitate.

Vom face un studiu comparat al filosofiilor – nu vom merge doar într-o singură direcţie, pentru a întelege ce ne transmit filosofii din orient şi occident despre viaţă, despre noi oamenii. Intersant de aflat va fi că din vechi timpuri întrebările au fost aceleaşi: Ce este viaţa? Cine sunt? Care este sensul meu în viaţă? Ce este Binele şi de ce există răul? Ce este Dreptatea şi de ce nu o aplicăm tot timpul? Ce este Frumuseţea şi de ce ne oprim la cea pe care o vedem în exterior?

Aşadar, cursul va oferi punți pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări – vom înţelege ce este etica, morala şi diferenţa între ele, care sunt principiile din Univers şi din Om, vom avea o introducere în Bhagavad-Gita, un text străvechi din India Milenară, în misterele Tibetului, în filosofia buddhistă, apoi vom vedea ce ne transmite morala din Egiptul Antic, Aristotel, Kant, Plotin, Confucius, Platon, stoicii: Marcus Aurelius, Epictet, Seneca. De asemenea, vom aprofunda ce este istoria, sensul ei şi diferitele ei teorii.

La sfârşitul cursului vom putea fi oameni puțin schimbați, mai conştienţi de noi înşine şi de tot ceea ce ne înconjoară, mai buni pentru că vom înţelege într-o măsură mai mare cauzele şi efectele acţiunilor noastre, vom ştii mai multe despre Dreptatea obiectivă şi poate că vom fi mai capabili să o aplicăm în viaţa noastră de zi cu zi.

decathlon.ro

Intrarea este liberă la primele teme. Mai multe informaţii: 0755292542