Nou record! Corches revine acasa, chiar mai repede decat Bodog in 2012
Politica

Nou record! Corches revine acasa, chiar mai repede decat Bodog in 2012

Dorin-Octavian Corches a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), find inlocuit cu bistriteanul Claudiu-Sorin Roşu-Mareş la MADR. 

Dorin-Octavian Corches si-a dat demisia din functia de consilier la CJ Bihor, la jumatatea lunii februarie, iar la inceputul lunii martie a fost numit secretar de stat la MDAR, la recomandarea Co-presedintelui ALDE, Daniel Constantin, la vremea aceea Ministru al Agriculturii.

Cu toate acestea, la o luna de la investire, Corches a fost demis de catre premierul Grindeanu. Intr-un comunicat, sosit pe adresa redactiei, biroul de comunicare ALDE precizeaza ca demisia lui Corches s-ar fi facut „cu acordul partilor” si ca acesta ar dori sa se ocupe mai mult de proiectul politic ALDE Bihor.

În urma informațiilor apărute în presa locală cu privire la schimbarea din funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a domnului Dorin Corcheș, Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) face următoarele precizări: Retragerea lui Dorin Corcheș din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a avut loc ca urmare a solicitării venite din partea domniei sale. Decizia domnului Corcheș a avut la bază o serie de considerente personale, printre care dorința acestuia de a fi mult mai prezent la nivelul județului Bihor, pentru a se putea concentra pe proiectul politic al ALDE în teritoriu, în vedere consolidării filialei județene.„, se arata in comunicat.

In continuare, acelasi comunicat, prezinta pozitia lui Tariceanu fata de aceasta situatie, acesta aratandu-si sprijinul pentru Dorin Corches.

„Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și-a declarat toată încrederea și sprijinul pentru vicepreședintele ALDE Bihor, exprimându-și speranța că Dorin Corcheș poate contribui la consolidarea filialei ALDE și la îndeplinirea proiectului politic liberal la nivelul județului:, scrie in comunicatul ALDE.

Totusi „solicitarea” venita din partea lui Corches, de a parasi MADR-ul, are iz politic si miroase a demitere, mai mult decat vrea el sa recunoasca, cunoscandu-se faptul ca acesta a fost un infocat sustinator a lui Daniel Constantin, demis, la randul lui, din functia de Ministru al Agriculturii si mazilit recent de catre Tariceanu.

Foto: Facebook

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News